Grad svetlosti za nula dinara: Šta sve možete da posetite u Parizu potpuno besplatno (FOTO+VIDEO)

12.01.2024

19:33

0

Autor: V. I.

Pariz može biti skup, ali to ne znači da ne možete uživati u njegovim čarima ako nemate pun novčanik

Grad svetlosti za nula dinara: Šta sve možete da  posetite u Parizu potpuno besplatno (FOTO+VIDEO)
Copyright Freepik

U današnjem svetu, gde su troškovi života sve veći, pametni ljudi traže načine da maksimalno iskoriste svoj novac. Pariz, poznat kao Grad svetlosti, jeste jedna od najposećenijih destinacija, ali je ujedno i jedan od najskupljih gradova na svetu. Ipak, čak i u ovom glamuroznom gradu, postoje načini da uživate u njegovim čarima bez trošenja velike sume. Otkrivamo vam kako možete istražiti Pariz, uživati u njegovoj kulturi i istoriji, a pritom da ne potrošite ni dinara.

Besplatne atrakcije u Parizu

Iako Pariz važi za skup grad, mnoge njegove atrakcije su potpuno besplatne. Evo nekoliko primeraka kako možete uživati u Parizu bez trošenja novca:

Crkva Sakre ker

Ova veličanstvena građevina, poznata i pod nazivom Bazilika Svetog Srca, ne samo da pruža mirno utočište, već nudi i jedan od najlepših pogleda na grad. Njena bila fasada i romaničko-vizantijski stil arhitekture čine je jednom od najfotografisanijih znamenitosti u Parizu.

 

 

Petit Palais (Mala palata)

Ova palata je pravo umetničko blago, dom nekih od najfinijih dela evropske umetnosti. Uživajte u mirnom ambijentu njenog unutrašnjeg vrta, idealnom mestu za kratku pauzu od gradske vreve.

 

 

Nacionalni arhivski muzej

Ovaj muzej pruža fascinantan uvid u istoriju Francuske kroz očuvane dokumente i artefakte. Njegove bogate kolekcije pričaju priču o francuskoj nacionalnoj identiteti i evoluciji države kroz vekove.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maeve Stier (@maevestier)

 

Galerija Lafajet

Ovaj tržni centar nije samo raj za kupovinu, već je i arhitektonsko čudo. Uživajte u šetnji kroz ovaj istorijski spomenik, divite se njegovoj impozantnoj kupoli i ne propustite panoramski pogled na grad sa njegovog krova.

 

 

Vrtovi Versaja

Ovi vrtovi su primer vrhunskog pejzažnog dizajna i jedan su od najlepših primeraka kraljevske baštenske umetnosti u svetu. Posetite ih i doživite isti mir koji su nekad uživali francuski kraljevi i kraljice.

 

 

Posebna ponuda za ljubitelje umetnosti

Svake prve nedelje u mesecu, od novembra do marta, ulaz u sve muzeje u Parizu je potpuno besplatan. Ovo je savršena prilika da doživite umetnička dela svetske klase bez troškova ulaznica.

Savet za uštedu na hrani

I za kraj, evo jednog (zlata vrednog) saveta za uštedu u Parizu kada je u pitanju hrana: Birajte restorane koji se nalaze u Latinskoj četvrti. Cene su znatno povoljnije u odnosu na one locirane uz glavne turističke atrakcije.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike