TikTok zabranjen u kafiću, unajmili čak i izbacivača da se spasu invazije tiktokera (VIDEO)

16.12.2023

16:16

0

Autor: V. I.

Mali bar preko noći postao epicentar internet ludila na popularnoj društvenoj mreži

TikTok zabranjen u kafiću, unajmili čak i izbacivača da se spasu invazije tiktokera (VIDEO)
Copyright Profimedia

Pariz je možda jedan od gradova koji se najviše pojavljuje na Instagramu, ali jedan mali bar u gradu je odlučio da protera društvene mreže iz svoja četiri zida.

Vinski bar i poslastičarnica, "Folderol" je malo mesto koje je prikupilo više od 95 miliona pregleda na TikToku, što ga je dovelo do neželjene pažnje.

 

 

Sve je počelo kad je Dua Lipa u intervjuu za francuski "Vogue" rekla da joj je ovo mesto jedno od omiljenih restorana u Parizu i podelila snimak sebe (koji je kasnije izbrisala, ali postoji u online intervjuu za francuski Vogue) kako pijucka vino iz Folderolovih prepoznatljivih čaša.

Dok bi dobrodošlica međunarodnoj superzvezdi kao što je Dua Lipa bila blagoslov za većinu restorana, za "Folderol" je to bio početak noćne more.

Tiktokeri su maltene preplavili ovo mesto, sedeći na putu ispred sa čašama vina i sladoledom s ukusom maslinovog ulja u rukama.

 

@emiliehigle This Paris bar is worth the hype 🍦 🍷 Folderol, 10 rue du Grand Prieuré, 75010 Paris #parisfood #paris #parisbars #icecream #folderol ♬ be my baby by the ronettes - jules ౨ৎ

 

Internet pompa stvarala je gužve, iritirala komšije, a povremeno čak izazivala i sukobe sa policijom. Redovi znatiželjnika, koji su se gurali da bi se fotografisali, takođe su počeli da zamaraju lokalno stanovništvo.

"Problem s TikTokom je u tome što je privukao samo jednu vrstu klijentele i oterao sve ostale s kojima smo gradili odnos godinama“, rekao je vlasnik za Business Insider.

Popularnost je brzo postala prevelika i "Folderol" je morao da počne da uvodi pravila. Vlasnici su zabranili ljudima da jedu i piju na ulici, postavili su znak "zabranjen TikTok" a čak su i unajmili izbacivača da kontroliše gužvu.

Međutim, dešilo se i da je ovaj pokušaj imao negativan rezultat, pa su neke tiktokerke dolazile ovde iz čistog inata, što dokazuje i TikTok video snimljen u "Folderolu" pod nazivom "Ako mi kažeš da nešto ne radim, samo ću želeti da to uradim više“.

 

@feline_celine If you tell me not to do something I’ll just want to do it more 😗✌🏻 #folderol #wineandicecream #paris ♬ original sound - Lydia Campanelli

 

"Borimo se kako umemo i možemo", zaključio je na kraju vlasnik kafića.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike