Zimski spa odmor i za dušu i za telo: Banje u Srbiji gde vas čekaju najbolji velnes centri

11.01.2024

20:13

0

Autor: V. I.

Napolju sneg, a vi se brčkate u bazenu s toplom vodom

Zimski spa odmor i za dušu i za telo: Banje u Srbiji gde vas čekaju najbolji velnes centri
Copyright Profimedia

Sigurni som da vam se nagomilalo mnogo stresa i neprijatnosti tokom godine za nama, a uživanje u prirodi i velnesu je savršen način da se odmorite i napunite baterije tokom zimskog raspusta. Bilo da volite da uživate u aktivnijem odmoru, pa se posle napornog dana opustite u bazenima, masažama i saunama, ili želite da preskočite napor i samo se odmorite dok vaše telo upija lekovita isparenja i prijatne arome, naša zemlja ima brojne destinacije na kojima ćete u potpunosti će uživati! 

 
Freepik
 

Sokobanja

"Sokobanja banja, Soko grad, dođeš star, odeš mlad" - nije džaba nastao ovaj stih za banju poznatu po lekovitim svojstvima termomineralnih izvora. Ovi lekoviti izvori, osim što leče, odmaraju dušu i telo, podmlađuju i opuštaju, doprinoseći očuvanju vitalnosti i dobrog raspoloženja. U Sokobanji postoji šest izvora čija voda pomaže u otklanjanju velikog broja zdravstvenih tegoba i vraća organizam u stanje potpunog zdravlja. Posebno u zimskim mesecima gosti mogu da uživaju u brojnim sadržajima banjskih i velnes centara, ali i na tradicionalan način, posebno u starom turskom kupatilu, koje datira iz 15. veka a radi i danas. 

Sokobanja nudi veliki izbor smeštaja... od hotela visoke kategorije preko intimnijih privatnih vila, do apartmana za sve ukuse i budžete. Planine oko Sokobanje takođe predstavljaju pravi izazov, kako za rekreativce, tako i za profesionalne alpiniste - Ozren, Devica, Rtanj, Krstatac, Bukovik i Rožanj pružaju beskrajne mogućnosti za sve koji žele da uživaju u aktivnijem odmoru. 

 

 

Prolom banja

Prolom voda je blago Prolom banje, koja je kao svoj glavni specijalitet stavila na raspolaganje gostima na svakom koraku - uz obrok ili jutarnju kafu, posle omiljenog kolača, za kupanje u bazenima i kao posebnu prednost hidroterapije. Tamo možete da priuštite svojim plućima najčistiji planinski vazduh, obogaćen šumovitom okolinom i obiljem sunca i vitamina D. Najmlađi članovi porodice mogu da trče i skaču na otvorenim ili zatvorenim igralištima, uz spa animatore ili u prostoriji za zabavu, dok se odrasli opuštaju. sa svojim omiljenim velnes tretmanom. Za one koji vole da se opuste uz čašicu, postoji i domaće Prolom pivo.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Prolom Banja (@prolombanja)

 

Kuršumlijska banja

Kuršumlijska banja je obnovljena i u novm ruhu dočekuje svoje goste. Prava je prednost što u njenom ambijentu možete podjednako uživati iz svoje sobe, tokom duge šetnje ili kupanja u otvorenim i zatvorenim bazenima sa termalnom vodom, kupajući se u toploj vodi i udišući čist vazduh! Velnes centar se prostire na oko 3.500 kvadratnih metara, što ga čini najprostranijim velnes kompleksom u celoj južnoj Srbiji i garantuje da će svaki gost hotela pronaći omiljeni kutak za opuštanje i uživanje. Na vama je da izaberete svoje omiljeno mesto odakle želite da upijete najbolje od Kuršumlijske banje.

 

 

Lukovska banja

Svoje čarolije ima i Lukovska banja tokom zime - tri hotela, termalni bazeni i prirodni inhalatorijum prve su asocijacije najviše banje u Srbiji. Smeštena na istočnim padinama Kopaonika, Lukovska banja je mesto gde jutarnja svežina traje cele godine, a okolna priroda nešto ranije poprima zimski pejzaž. Termalna vodena para u bazenima i izvorima dostiže svoj vrhunac toko zime, što je prava poslastica za pluća i disajne puteve. Što je napolju hladnije, veće je zadovoljstvo kupanja u otvorenim bazenima jer temperatura vode ne pada ispod 3 do35 ˚C. Kombinacija dugih šetnji svežinom planine i dugih masaža i tretmana na bazi termalnih voda opustiće svaki živac i eliminisati nervozu i stres.

 

 

Banja Koviljača

Grad Loznica je za zimsku sezonu organizovao brojne aktivnosti i manifestacije sa ciljem obogaćivanja turističke ponude. U toku je Zimski festival koji obuhvata koncerte, programe za decu, klizalište, bazare, Smeštajni kapaciteti u hotelima i privatnim smeštajnim objektima rade tokom cele godine i spremni su da dočekaju goste koji se odluče da godišnji odmor ili praznike provedu u Lozni.

 

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike