Napolju 'ladno, a vama divota: Doživite zimsku idilu u bajkovitim termalnim banjama u Evropi (FOTO)

04.11.2023

19:09

0

Autor: V. I.

S vremena na vreme svakom je potreban bar kratki odmor od dva-tri dana da bi nam i telo i mozak dobili preko potrebni restart

Napolju 'ladno, a vama divota: Doživite zimsku idilu u bajkovitim termalnim banjama u Evropi (FOTO)
Copyright Profimedia

Otkrijte čarobni svet opuštanja i obnavljanja u najlepšim termalnim banjama Evrope, Bez obzira na to da li žudite za trenucima mira i relaksacije ili želite da poboljšate svoje zdravlje i vitalnost, evropske termalne banje nude savršen odmor za svakog posetioca.

Profimedia
 
 

Smeštene u predivnim prirodnim okruženjima, ove banje nude jedinstvenu kombinaciju tople mineralne vode, luksuznih spa tretmana i tradicionalnih wellness iskustava. Zaronite u lekovitu vodu ispunjenu mineralima, koja ne samo da će opustiti vaše telo, već će i pozitivno uticati na vaše fizičko i emocionalno zdravlje.

Za svakog ponešto

Uživajte u raznim tretmanima kao što su masaže, saune, tretmani lica i tela, kako biste se potpuno opustili i osvežili. Pored toga, termalne banje često nude i aktivnosti poput šetnji, vožnje bicikla i druge rekreacije, tako da možete uživati u aktivanom odmoru.

Profimedia
 

Za gurmane, evropske termalne banje nude i vrhunsku kulinarsku ponudu, pa možete probati lokalne specijalitete i vina. Ne propustite priliku da doživite jedinstvenu kombinaciju prirodne lepote i wellnessa u termalnim banjama Evrope. Očekuje vas pravo putovanje ka opuštanju i blagostanju

Evropske banje idealne za zimski restart

U komšiluku, ali i dalje postoje brojne wellness i spa oaze u kojima možete provesti opuštajući vikend, spremni da odmorni i puni energije uskočite u novu radnu nedelju. Ovog puta izdvojili smo nekoliko evropskih banja koje su nas privukle svojom posebnošću, a razlikuju se po uređenju i sadržaju.

Budimpešta: Banja Sečenji

Dobrodošli u čaroban svet termalnih čuda Budimpešte! Ovaj prestonički biser Evrope nije samo poznat po svojoj bogatoj istoriji i prelepim pejzažima, već i po svojim izvanrednim termalnim izvorima. Budimpeštanske terme, sa svojim bogatim geotermalnim nasleđem, nude vam priliku da se potpuno opustite i obnovite u vodi ispunjenoj mineralima. Ovi termalni kompleksi, kao što su Sečenji, Gelert i Rudas, često se opisuju kao prava oaza mira i blagostanja usred užurbanog grada.

Profimedia
 

Nakon opuštanja u termama, možete istražiti bogatu kulturu i istoriju grada, probati lokalnu kuhinju i uživati u predivnim vidicima na Dunavu. Budimpešta će vas očarati svojim jedinstvenim spojem lepote, kulture i wellnessa.

Smeštena u neobaroknoj zgradi iz 1913. godine, u gradskom parku, nalazi se banja Sečenji, najpopularnije terme u Budimpešti, koje se stoje od 15 zatvorenih i tri otvorena bazena i 10 sauna.

 

 

Pošto je temperatura oko 35 stepeni, kupanje u otvorenim bazenima je poseban doživljaj tokom tmurnih zimskih dana. Ovo je najveći termalni kompleks u Evropi koji nudi raznolik spektar aktivnosti, uključujući finske saune, aroma saune i parne kupke, koje će vas potpuno opustiti. Ovde ćete takođe pronaći tretmane lepote, masaže i wellness tretmane koji će vas osvežiti i oporaviti.

 

 

Sečenji je više od prostog wellness kompleksa, to je pravi deo budimpeštanske kulture. Možete se pridružiti lokalnim stanovnicima na tradicionalnim žurkamau vodi, igrati šah u termalnom bazenu ili jednostavno uživati u suncu na prelepim terasama.

Italija: Terme Hotel Bagni Vecchi

Italija je jedna od zemalja koja svojom lepotom, prirodom, gastronomijom i istorijom privlači turiste iz celog sveta. Stoga, ako tražite zanimljiv izlet, nema bolje opcije od ove evropske zemlje.

Hotel Bagni Vecchi je luksuzni kompleks termalnih bazena i kupatila koji se nalazi u prelepom italijanskom regionu Lombardija, u blizini grada Bormio.

 

 

Ovo je pravi dragulj među termalnim odredištima i nudi nezaboravno iskustvo. Očekuje vas niz bazena s toplom lekovitom vodom, čije temperature variraju od 37 do impresivnih 43 stepena. Ova lekovita voda je bogata mineralima, koja će opustiti vaše mišiće, poboljšati cirkulaciju i pružiti vam trenutke istinskog blagostanja.

 

 

Kada posetite Hotel Bagni Vecchi, možete se prepustiti čarima različitih tretmana u termalnim kupkama, saunama i parnim kupatilima. Osim toga, ovaj predivan kompleks nudi jedinstveno iskustvo kupanja u prirodnom bazenu sa pogledom na okolne planine.

 

 

Hotel Bagni Vecchi je takođe poznat po svojoj istoriji i šarmantnoj arhitekturi, koja će vas odvesti u prošle vekove. Ovde možete uživati u elegantnom ambijentu i uživati u tradicionalnim italijanskim jelima.

Tirol: Aqua Dome Langenfeld

Smešten u Tirolu, Austrija, hotel Aqua Domeovo je idealno mesto za vikend odmor i opuštanje koje  kombinuje šarm alpskih planina i savremenu arhitekturu. Uređen u futurističkom stilu nudi 12 predivnih bazena ispunjenih toplom mineralnom vodom s procentom soli od pet odsto i temperaturama koje se kreću od 34 do 36 stepeni. 

 

 

Osim tradicionalnih termalnih bazena, Aqua Dome ima i bazene sa hidromasažom, masažnim stolicama i vodenim slapovima koji će vas potpuno opustiti. 

 

 

Za one koji vole avanture, Aqua Dome nudi i avanturističke bazene s tematskim spravama i toboganima za decu. Takođe možete uživati u prelepim pogledima na okolne planine dok se kupate u termalnim bazenima na otvorenom.

Slovenija: Terme Olimija

Terme Olimija su prelepi termalni kompleks smešten je u slikovitom okruženju, tik uz reku Sotlu, a pruža vam priliku za potpuno opuštanje i wellness iskustvo. One nude raznovrstan izbor unutrašnjih i spoljašnjih bazena, u u kojima temperature vode variraju od 32 do 36 stepni. Osim tradicionalnih termalnih bazena, kompleks nudi i bazene sa hidromasažom, vodenim toboganima i vodenim slapovima, idealno za stariju decu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Terme Olimia (@terme_olimia)

 

Za ljubitelje sauna, Terme Olimija imaju bogat izbor sauna, uključujući finske saune, infracrvene saune i tropske saune, gde možete očistiti telo i um. Takođe možete uživati u tretmanima lepote, masažama i wellness tretmanima koji će vas osvežiti i opustiti.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Terme Olimia (@terme_olimia)

 

Ovaj kompleks je idealno mesto za porodice, parove i one koji traže aktivan odmor, sa brojnim sportskim i rekreacijskim aktivnostima u ponudi. Takođe možete istražiti obližnje prirodne lepote i kulturne znamenitosti.

Hrvatska: Terme Sveti Martin

Kompleks termalnih bazena i kupatila Terme Sveti MArtin ssmešten je u slikovitom predelu severozapadne Hrvatske i nudi jedinstveno iskustvo opuštanja i wellnessa.Ove terme izdvajaju svojom se raznovrsnom ponudom termalnih bazena. Ukupno imaju više od 15 bazena s različitim sadržajem, uključujući termalne bazene sa toplom mineralnom vodom čije temperature variraju od 26 do 36 stepeni. Ova lekovita voda je bogata mineralima i poznata po svojim blagotvornim učincima na telo i um.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Terme Olimia (@terme_olimia)

 

Osim tradicionalnih termalnih bazena, Terme Sveti Martin nude bazene sa hidromasažom, gejzire, vodene tobogane i avanturističke bazene, pružajući zabavu za sve uzraste. Takođe možete uživati u opuštajućim saunama, parnim kupkama i wellness tretmanima.

 

 

Ono što izdvaja Terme Sveti Martin su njihovi prekrasni parkovi i prirodna jezera koja pružaju osećaj harmonije s prirodom. Parkovi su savršena oaza za šetnje i opuštanje, a prirodna jezera omogućavaju gostima da plivaju u prirodnom okruženju.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike