Pet trendova u velnesu koji će biti najpopularniji u 2024. godini: Manje muke, više uživanja

29.12.2023

21:16

0

Autor: V. I.

Ne morate sve da ih prihvatite, ali bar porazmislite o njima

Pet trendova u velnesu koji će biti najpopularniji u 2024. godini: Manje muke, više uživanja
Copyright Profimedia

Pa, dragi naši ljudi, (skoro) pregurasmo još jednu godinu. A s okretanjem novog lista dolaze, pogađate, i novi trendovi. Zarad ovog članka, fokusiraćemo se na trendove u velnesu, jer postoje neki stvarno zanimljivi kojima se veoma radujemo. Od ljubavnog izlaska u zoru do cosy kardio-treninga, opisujemo vam pet velnes trendova za koje smo spremni da se kladimo da će biti svuda tokom 2024. godine.

1. Cozy kardio

Cozy kardio, koji je osmislila tiktokerka Houp Zukerbrov, odnosi se na vežbanje tela tako da se i dalje osećate što prijatnije i udobnije. Recimo, upalite svoju omiljenu sveću u dnevnoj sobi pre nego što počnete s gledanjem video-zapisa o jogi. Lepota cozy kardio treninga, za ljude koji ne vole rigidnost tradicionalnih fitnes planova, jeste u tome što može da se primeni bolo kuda i na bilo šta. Glavna poenta cosy kardio treninga je da pomerate svoje telo na način koji čini da se osećate srećno i opušteno, umesto da usvajate princip "bez muke, nema nauke“. Razlog popularnosti ovog vida vežbanje jeste to što su ljudi su sve manje zainteresovani za vežbe koje im razvaljuju telo i umesto toga pronalaze pokrete koji im čine telo pokretljivim, mišiće snažniji, ali i dušu ispunjenom. 

Profimedia
 

2. Sastanak u cik zore

U istraživanju od 1.000 samaca, aplikacija za sastanke Badoo otkrila je da je 51 odsto njenih korisnika nedavno bilo na takozvanom jutarnjem sastanku (ili bi želelo da ode na jedan), a 71 odsto bi bilo impresionirano kada bi ih neko zamolio da izađu na sastanak u cik zore. Kako je objasnioneuropsiholog dr Sanam Hafeez: 

"Do kraja dana, umor od posla, svakodnevni stres ili druge obavezemogu da utiču na nivo energije i sposobnost da se u potpunosti uključite u sastanak. Odlazak na ljubavni sastanak u cik zore omogućava vam da ostatak dana imate samo za sebe. Povrh toga, jutarnji sastanci često dolaze sa manje očekivanja od večernjih, zbog čega se možete osećati opuštenije i sposobnije  da budete ono što jeste bez pritiska na sastanku za večerom.

Profimedia
 

3. Transformativno putovanje

Ako je u 2023. godini došlo do porasta spavačkog turizma spavanja (putnička iskustva koja su posebno dizajnirana da poboljšaju kvalitet vašeg sna.), u 2024.ćr biti popularna transformativna putovanja. To obuhvata hotele i psndionr koji nude programe usmerene ka emocionalnom i fizičkom zdravlju.

Profimedia
 

4. Sastanak "nasuvo"

Ovaj je već neko vreme uzimao maha i ne pokazuje znake usporavanja kako ulazimo u 2024. Studije poput one koju je objavio NPHIC pokazuju da su milenijalci i generacije najzainteresovaniji za preispitivanje svojih odnosa s alkoholom. Prema NPHIC-u, "obe ove generacije su prihvatile su da budu trezne kad izađu uveče i uošte u životu. trezvenost u odnosu na konzumaciju alkohola. Oni su primorali industriju alkohola da prepravi kako i šta plasira i prodaje. Došlo je do značajne promene u tome šta se služi u barovima pa tako postoje i oni koji uopšte ne služe alkoholna pića. Trezno stanje u oblasti zabavljanja je porasla, a Bumble ga je uključio u svoju prognozu trenda za 2024. To istraživanje je pokazalo da je u odnosu na periood pandemije 34 odsto više ispitanika izjavilo da će razmišljati o odlasku na  ljubavni sastanak bez alkolhola. Kada malo bolje porazmislimo, kafa sa šetnjom po parku na zbuči sasvim okej.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hatch (@hatchforsleep)

 

5. Simulator zore

Sećate se slatkog malog dodatka koji je osvetljavao vašu sobu kao dete kako bi vas babaroga zaobišla? Verzija za odrasle je zapravo budilnik za izlazak sunca - kao što je gore navedeni Hatch Sleep Restore 2 koji postepeno ispunjava vašu sobu svetlom kako bi vam potencijalno olakšali buđenje. Prošle godine, Dejvid Nojbauer, stručnjak za spavanje i vanredni profesor na Univerzitetu "Džons Hopkins", rekao je za "Vašington post" da za razliku od tradicionalnih alarma koji obično ljude iscimaju dad se probude naglim zvukom, simulatori zore mogu da poboljšaju iskustvo buđenja.” 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike