Putnici su izabrali najlepše gradove na svetu: Ovde vas očekuju bajkoviti prizori, baš kao sa razglednice

28.09.2023

20:07

0

Autor: K. O.

Čak nekoliko italijanskih gradova zauzelo je visoke pozicije

Putnici su izabrali najlepše gradove na svetu: Ovde vas očekuju bajkoviti prizori, baš kao sa razglednice
Venecija - Copyright Pixabay

Bilo da ste svetski putnik ili u lepotama planete Zemlje uživate ispred malih ekrana, sigurno je da u glavi imate neke favorite među zemljama i gradovima kada je lepota u pitanju.

Internet portal World of statistics je sproveo istraživanje kako bi otkrio koje gradove putnici najčešće biraju, ali i koji su im najlepši.

Razumemo da je sve stvar ukusa, pa je teško biti u potpunosti objektivan kada je ovakav izbor u pitanju. Ipak, na osnovu dobijenih podataka zaključeno je da se prva dva na listi najlepših gradova nalaze u Italiji.

Štaviše, čak četiri italijanska grada našla su se visoko na listi najlepših. Ukoliko razmišljate o nekom bajkovitom jesenjem putovanju, možda vam ova lista pomnogne da donesete pravi izbor za uživanje u neponovljivim pejzažima.

Pexels
 

Tako je najlepši grad na svetu Venecija, koja ima 83.3% od mogućih 100% bodova. Na drugom mestu nalazi se večni grad Rim sa 82%, dok je Barselona sa 81.9% na trećem mestu. Na četvrtom mestu se nalazi Prag, a na petom mestu Njujork.

 

 

Dok neki ljudi više vole istorijske gradove, drugi preferiraju moderne i užurbane. Neki putnici traže one u alpskom okruženju, a drugi bi se radije uputili na morsku obalu. Dakle, sve je subjektivno, ali ipak postoje i neka objektivna merila univerzalne lepote.

Pixabay
 

Ovo je samo jedno u nizu od istraživanja koje je sprovedeno uglavnom na društvenim mrežama, i ima ih zaista puno. Na osnovu sličnog istraživanja, poznati britanski magazin Time Out je napravio listu najlepših mesta na svetu.

Pixabay
 

Među najboljih 30, najbolje je prošao jedan grad iz našeg okruženja, iz Crne Gore. Na prvom mestu na listi se našao Kotor, kao najlepši grad na svetu, jedinstven po svojoj istoriji, lepoti i neverovatnom prirodnom okruženju.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike