Spas od vreline potražite na "dunavskim Maldivima": Prelepi peščani sprud nedaleko od ovog grada i na samo 80 km od Beograda (VIDEO)

13.07.2023

20:16

0

Autor: K. O.

U zavisnosti od vodostaja, plaža na ostrvu se smanjuje ili povećava

Spas od vreline potražite na "dunavskim Maldivima": Prelepi peščani sprud nedaleko od ovog grada i na samo 80 km od Beograda (VIDEO)
Ko Čang, Dunav - Copyright Foto: K. Obradović

U našoj blizini ima mnogo mesta koja će vas iznenaditi svojom lepotom i prirodom. Jedno od takvih je i peščani sprud blizu Sremskih Karlovaca koji lokalno stanovništvo naziva "dunavski Maldivi". I to ne bez razloga.

Ovo ostrvo, do koga se može stići samo brodićem, zove se Koh Chang (Ko Čang) - i to zato što neodoljivo podseća na treće najveće ostrvo u Tajlandu.

Nazivaju ga još i karlovačko ili majmunsko ostrvo, čak i ostrvo ljubavi.

Smešteno je između Dunavca i Kopačkog rita, a potrebno je svega desetak minuta da se od obale kod hotela "Dunav" stigne čamcem.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @scenery__hunter

 

Inače, čim sunce grane, čamčići koji se bave uslužnim prevozom putnika na drugu stranu i nazad isplovljavaju.

Ako vam obaveze to dozvoljavaju, najbolje je da ga posetite tokom radnih dana, jer je vikendom velika gužva. Postoji i veliki broj avanturista u potrazi za prirodom i zabavom koji na ostrvu provode i po nekoliko dana. A povremeno se organizuju i žurke.

Foto: K. Obradović
 

Ovaj peščani sprud star je oko dve decenije, a većim svojim delom prekriven je rastinjem.

Na njemu se nalaze barovi, teren za odbojku i dve plaže, ali i veliki broj komaraca u suton, pa ako se zadržavate, ne krećite bez repelenta.

Foto: K. Obradović
 

Jedna plaža nalazi se na severnoj strani i ona je više za one koji žele da iskuse netaknutu prirodu ovog mesta i odmaraju se, dok je druga za sve one koji vole aktivnosti ili imaju decu. Tako ćete ovde sresti veliki broj porodica sa decom i kućnim ljubimcima.

Foto: K. Obradović
 

Voda oko spruda je plitka, ali dubina počinje iznenada, što umnogome zavisi i od vodostaja Dunava, pa budite obazrivi ako ga posećujete sa mališanima.

 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike