Kratki beg iz svakodnevice: Ovi evropski gradovi nude savršen jednodnevni odmor (FOTO)

18.09.2023

19:32

0

Autor: K. B.

Nabrojani su gradovi koji, iako nisu široko poznati, nude poseban doživljaj i vredni su posete

Kratki beg iz svakodnevice: Ovi evropski gradovi nude savršen jednodnevni odmor (FOTO)
Ilustracija - Copyright Profimedia

U svetu prepunom poznatih turističkih destinacija, često zaboravljamo da postoje manje poznati dragulji koji čekaju da budu otkriveni. Ovi gradovi nisu deo svakodnevnih razgovora o putovanjima, ali svako ko ih poseti može potvrditi da nude poseban doživljaj i neprocenjivo iskustvo. U nastavku ćemo istražiti nekoliko takvih neotkrivenih evropskih gradova koji zaslužuju vašu pažnju i posetu.

Ščećin, Poljska

Grad Ščećin, sedmi po veličini u Poljskoj, često ostaje u senci poznatijih gradova kao što su Varšava, Krakov i Gdanjsk. Nalazi se blizu granice s Nemačkom i pruža divnu priliku za opuštajuće šetnje duž obale reke i uživanje u lokalnim barovima s pivom ili votkom.

Zbog svoje blizine, često ga posećuju i stanovnici Berlina jer je udaljen samo nekoliko sati vožnje autobusom. Grad je takođe poznat po svojoj filharmoniji, što ga čini idealnim mestom za ljubitelje klasične muzike.

 

 

Vaduz, Lihtenštajn

Lihtenštajn je mala zemlja bogata prirodom, a njena prestonica Vaduz, iako mala, pruža nezaboravan doživljaj alpskog sveta. Možete istražiti prelepe staze za pešačenje koje nude spektakularne poglede ili se počastiti kraljevskim obrokom u restoranu Maree, koji ima Michelin zvezdicu.

 

 

Bijaric, Francuska

U blizini grada Bilbao, na francuskom delu Baskijskog zaliva, leži grad Bijaric. Lako ga je dostići autobusom iz Bilbaa za manje od tri sata. Bijaric je poznat po surfovanju i živom noćnom životu, pa je savršen izbor za ljude koji uživaju u ovim aktivnostima. Takođe, možete uživati u ukusnim morskim plodovima u restoranu "Bistro Tokue Anglet".

 

 

Bratislava, Slovačka

Iako je glavni grad Slovačke, Bratislava nije prevelik grad i možete ga istražiti za manje od jednog dana. Ako se već nalazite u Beču, put do Bratislave traje manje od sat vremena vozom. Osim istorijskih znamenitosti, možete posetiti vinograde i vinarije u okolini, probati slovačka vina ili uživati u lokalnim pivnicama. Restoran "Modra Hviezda" je poznat po svojoj kuhinji.

 

 

Kaseres, Španija

Grad Kaseres je fascinantan spoj različitih kultura, osnovan u vreme Rimskog carstva, a danas okružen zidinama iz Maurskog perioda. Stari deo grada je pod zaštitom UNESCO-a, a hrana je ukusna, što je potvrđeno titulom gastronomske prestonice Španije 2015. godine. Iako je bogat kulturnim nasleđem, ovaj grad na zapadu Španije još uvek nije preplavljen turistima. Uživajte u širokom izboru tezgi na ulicama ili posetite restoran "Havijer Martin" za autentične gastronomske užitke.

 

 

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike