Najlepši bazen sa pogledom na more do kog se stiže liftom uklesanim u stene

29.08.2023

19:36

0

Autor: K. O.

Deluje apsolutno nestvarno

Najlepši bazen sa pogledom na more do kog se stiže liftom uklesanim u stene
Taormina - Copyright Profimedia

Kada priroda daje savršene kulise, onda je čoveku lako da napravi nešto što će sve ostaviti bez daha. Takav je upravo nestvarni bazen koji je najveći adut Una hotela Capotaormine.

Jedan od najlepših hotelskih bazena u Italiji smestio se na samom jugu zemlje, na Siciliji – preciznije 55 kilometara od aerodroma Catania, ispod Taormine.

A o kakvoj je lepoti reč najbolje otkriva pogled iz vazduha na mesto stopljeno sa liticama i morem koje gleda na zaliv Giardini Naxos i ostrvo Isolu Bellu.

Najveći adut Una hotela Capotaormine upravo su prirodne kulise koje deluju kao da nisu sa ove planete. Osim što je hotel sa tri strane okružen morem, u daljini se vidi i vulkan Etna. Do plaže na kojoj ćete pronaći pesak i šljunak stiže se liftom u steni, a prirodnom pećinom dolazi se do dva bazena izgrađena u liticama s pogledom na more, u koje se lako možete spustiti i zaplivati. Ovde se suncobrani i ležaljke ne naplaćuju dodatno.

 

 

Sam hotel ima sedam spratova iznad zemlje – i jedan ispod recepcije. Ima 190 soba, a sve imaju balkone koji gledaju na vrt ili more.

Gostima su na raspolaganju tri restorana s mediteranskim i internacionalnim specijalitetima, kao i teretana, kozmetički salon i zlatara.

Ako vam dosadi lenčarenje na plaži, možete krenuti u istraživanje Taormine do koje se stiže besplatnim autobusima ili krenuti ka nekim drugim atrakcijama Sicilije, piše Punkufer.

Unsplash
 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike