Užas u luksuznom hotelu: Čaše za piće koriste se za nešto drugo?

14.08.2023

19:25

1

Autor: K. B.

Upozorenje stiže od menadžerke jednog hotela, koja naglašava važnost prethodnog pranja čaša u hotelskoj sobi

Užas u luksuznom hotelu: Čaše za piće koriste se za nešto drugo?
Copyright Profimedia

Kada putujemo i boravimo u hotelima, očekujemo čistu i udobnu okolinu koja će nam omogućiti bezbrižan boravak. Jedan od osnovnih aspekata udobnosti svakako su i čaše za piće koje se nalaze u hotelskim sobama. Međutim, jedno iznenađujuće upozorenje dolazi od strane neimenovane menadžerke hotela, koja deli svoje zabrinjavajuće saznanje o higijeni ovih čaša.

Menadžerka upozorava da bi čaše za piće u hotelskim sobama trebalo obavezno prethodno oprati pre upotrebe. Na prvi pogled, ovo se čini čudnim, jer smo navikli da čaše budu čiste i spremne za korišćenje. Međutim, ona otkriva da je često praksa čistačica da samo prebrišu čaše jastučnicom, umesto da ih detaljno operu.

Profimedia
 

Ova brzopleta metoda čišćenja ostavlja čaše podložnim ostacima prljavštine, kapljicama pića i čestica bakterija. Ovakav zapušten pristup higijeni čaša može predstavljati ozbiljan rizik za zdravlje gostiju. Bakterije koje se nakupljaju na ovaj način mogu izazvati niz problema, uključujući gastrointestinalne infekcije i druge zdravstvene tegobe.

Menadžerka ističe da ovo pravilo važi bez obzira na kategoriju hotela. Bilo da se radi o luksuznom hotelu sa 5 zvezdica ili standardnoj varijanti, problem sa higijenom čaša je prisutan. Ona apeluje na goste da budu obazrivi i da, pre upotrebe, obavezno operu čaše sapunom i toplom vodom, kako bi se osigurali od bilo kakvih potencijalnih rizika.

Naravno, s obzirom na to da ovakav problem ne možemo direktno potvrditi, neophodno je da budemo pažljivi i svesni potencijalnih rizika. Kao gosti, možemo preduzeti dodatne korake kako bismo se zaštitili. Nositi sa sobom svoje čaše ili koristiti jednokratne plastične čaše mogu biti neke od opcija koje nam omogućavaju da se osećamo sigurnije tokom svog boravka u hotelima.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike