Da li znate gde se nalazi najlepša ružičasta plaža? Morsko čudo koje privlači hiljade turista

20.07.2023

21:10

0

Autor: K. O.

Takav pogled ostaviće vas bez daha

Da li znate gde se nalazi najlepša ružičasta plaža? Morsko čudo koje privlači hiljade turista
Copyright Profimedia

Naša planeta krije mnogo čuda, a jedno od njih je prelepa ružičasta plaža. Svi koji su je posetili ostali su bez daha, a hiljade turista dolazi samo da bi joj se divilo.

Boja je najintenzivnija baš na obali gde se lome talasi. Zbog prelepe bledocrvene boje ubrzo je postala najpoznatija plaža na Bahamima, na istočnoj strani ostrva Harbor.

Plaža sa ružičastim peskom je vizuelno zapanjujuća, ljudi iz celog sveta dolaze da se dive ovom morskom čudu.

More oko tog područja je dom mikroskopskih stvorenja po imenu Foraminifera, koja za sobom ostavljaju šarene krljušti. Njihova sićušna ružičasta tela i jarkoružičaste ili crvene školjke na kraju daju boju pesku. Rezultat je ružičasta plaža koja oduzima dah.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @bbglobaltravel

 

Dok hodate niz njen ružičasti plićak, videćete kako ton postepeno bledi kako idete ka unutrašnjosti. Dalje, plaža dobija koralnu nijansu, a kada dođete do kraja, ona je bela.

Vaši koraci će takođe ostaviti tragove od peska oko njih, tako da možete pratiti svoje korake preko plaže. Najbolje vreme za šetnju ružičastom peščanom plažom je izlazak i zalazak sunca. U to vreme, najlepši je kontrast između mora, peska i neba.

Narandžaste nijanse sunca sudaraju se sa ružičastim bojama plaže, a razdvaja ih bogato plavetnilo mora. To je spektakularan pogled koji se mora videti da bi se na pravi način doživeo.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Micaela Ryan (@micaelamryan)

 

A šetnja plažom nije jedina impresivna stvar koju ovde možete raditi. Kako su struje spore, vidljivost je odlična, pa je ronjenje takođe nezaboravno. Moći ćete da vidite daleko u daljinu i sa lakoćom istražujete okean. Oštre oči bi mogle čak i baciti pogled na Foraminiferu.

Ako se uputite na Bahame nemojte propustiti ovu atrakciju. Plaža je idealna za jednodnevni izlet, ali sa luksuznim smeštajem širom ostrva Harbor, lako biste mogli da provedete nedelju dana ili više uživajući u ovoj prelepoj lokaciji, piše Juranji.hr.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike