Parče luksuza u Sredozemnom moru: Duge peščane plaže, bogata istorijska baština i fantastična kuhinja

17.06.2023

18:48

0

Jedna od najvećih čari Sicilije su njene prelepe plaže

Parče luksuza u Sredozemnom moru: Duge peščane plaže, bogata istorijska baština i fantastična kuhinja
Ilustracija - Copyright Profimedia

Sicilija, najveće ostrvo u Sredozemnom moru, oduvek je bila poznata po svojoj izvanrednoj lepoti i bogatom kulturnom nasleđu. Ova magična destinacija privlači turiste iz celog sveta svojim prelepim pejzažima, netaknutom prirodom i bogatom istorijskom baštinom. Ukoliko planirate letnji odmor, Sicilija je definitivno mesto koje treba imati na umu.

Jedna od najvećih čari Sicilije su njene prelepe plaže. Dugačke peščane obale, kristalno čisto more i blaga mediteranska klima stvaraju savršene uslove za opuštanje i uživanje pod suncem. Posetite Taorminu, jedno od najlepših letovališta na ostrvu, sa spektakularnim pogledom na vulkan Etnu. Otkrijte plaže poput San Vito Lo Capo, Cefalù i Isola Bella i prepustite se rajskom doživljaju.

Prirodne lepote Sicilije ne mogu se zaobići bez posete Etni, aktivnom vulkanu koji dominira pejzažem. Penjanje na vrh Etne pruža nezaboravno iskustvo i neverovatne panorame. Uživajte u prelepim pejzažima nacionalnog parka Zingaro, otkrijte izvanrednu lepotu doline Tempa ili se zaputite ka jedinstvenim Panteleria i Egadi ostrvima.

Profimedia
 

Sicilija je takođe poznata po svojoj bogatoj istorijskoj baštini. Posetite antičke hramove u Agrigentu, impresivnu palatu normanskih kraljeva u Palermu i čarobni Teatro Greco u Sirakuzi. Otkrijte arheološko nalazište Selinunta i zaronite u istorijsku atmosferu starogrčkog i rimske civilizacije.

Na južnoj obali Sicilije nalazi se gradić Realmonte, a 100 metara ispod njega prostire se 25 km dugačak lavirint tunela – rudnik soli Realmonte. Zidovi rudnika su ukrašeni različitim pojasima tamnih i svetlih boja, raspoređenih u koncentrične krugove i pruge

Ljubitelji gastronomije će se zaljubiti u sicilijansku kuhinju. Probajte autentične specijalitete poput slasnih pastića, sveže ribe, sočne pomorandže i čuvenu sicilijansku sladolednu poslasticu - gelato. Otkrijte tajne sicilijanskih vinskih podruma i uživajte u degustacijama lokalnih sorti.

Poznata je i po svojim slikovitim selima i gradovima. Prošetajte uskim uličicama prelepog mesta Taormine, istražite šarmantne ulica u Sirakuzi i osetite autentičnu sicilijansku atmosferu u selima poput Raguse, Modice i Cefalù.

Pixabay
 

Ne zaboravite da Sicilija nudi i brojne mogućnosti za aktivni odmor. Uživajte u planinarenju u nacionalnim parkovima, biciklizmu duž obale ili ronjenju u prelepim podvodnim pećinama. Ovde možete pronaći avanturu i zahtevne aktivnosti koje će vam pružiti nezaboravno iskustvo.

Kada je reč o smeštaju, ovde postoji raznolika ponuda luksuznih hotela, prelepih vila sa pogledom na more i autentičnih seoskih kuća koje pružaju mir i tišinu. Bez obzira na vaše želje i budžet, sigurno ćete pronaći idealan smeštaj za svoj odmor na ovom prelepom ostrvu.

Sve u svemu, bićete očarani lepotama Sicilije. Od prelepih plaža do vulkanskih pejzaža, od bogate istorije do ukusne hrane, ovo ostrvo će vas očarati na svakom koraku. Iskoristite priliku da otkrijete sve što ovo ostrvo ima da ponudi i provedite nezaboravan letnji odmor na ovom italijanskom dragulju.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike