Neobičan kvart u kome se čuje 160 jezika i jede hrana sa svih strana sveta

24.03.2023

17:22

0

Autor: 24sedam

Džekson Hajts, naselje poznato kao jedno od najraznovrsnijih mesta na Zemlji

Neobičan kvart u kome se čuje 160 jezika i jede hrana sa svih strana sveta
Kvart u kome se čuje 160 jezika - Copyright Profimedia

Džekson Hajts je jedno od etnički najraznovrsnijih kvartova Njujorka, koje vrvi od indijskih kozmetičkih salona, korejskih supermarketa i latinoameričkih plesnih sala.

Poput samog Njujorka kome pripada, ovaj deo grada je haotična mešavina kultura. Mestimično prljava i neuredna četvrt nije lepa, ali kada se najmanje nadate lako možete naići na magiju. Ovaj kvart privukao je ljude sa svih krajeva sveta u potrazi za boljim životom, a dobar deo njih je ostao i ostavio upečatljiv trag.

Profimedia
 

Ono što je posebno zanimljivo je to što je za razliku od mnogih delova Njujorka, koji su poznati po tome što prikazuju kulturu jedne određene kulture Džekson Hejt poznat i kao mala Indija.

Profimedia
 

Prodavnice su poput indijskih, a deca bezbrižno igraju mnoge igre koje se igraju u ovoj zemlji, dok se mnogi oblače u tradicionalnu indijsku odeću.

Profimedia
 

Međutim, još jedan nadimak koji Džekson Hajts ima je „mala Kolumbija“. Ovo je vrlo predvidivo jer se nalazi u okrugu Kvins koji ima najveću kolumbijsku populaciju u Sjedinjenim Državama. Ova oblast je puna kolumbijskih restorana i pekara, koje nude najbolji kolumbijski sveže pečeni hleb i kolače.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike