Ovi gradovi važe za najlepše na svetu

03.12.2022

19:34

0

Autor: 24sedam

I izbirljivi turisti složili su se da imaju posebnu čar

Ovi gradovi važe za najlepše na svetu
Njujork - Copyright Pixabay

Svi delovi sveta imaju svoje lepote, međutim neke se ipak ističu malo više od drugih. Kada su gradovi u pitanju, postoje oni koji su toliko lepi da bi ih zaista trebalo posetiti.

Pixabay
 

Firenca

Lepota Firence je bila inspiracija i nadahnuće mnogih umetnika, dok su ljubitelji umetnosti do suza dirnuti prizorima koje čuva ovaj grad. Međutim, njegova prava lepota ne leži u velelepnim galerijama, muzejima i crkavama, nego svakom kutku grada. Ukoliko se nađete na kaldrmi Firence nemojte se iznenaditi ako i sami pustite suzu od lepote koja će vas zaseniti.

Profimedia
 

Pariz

Glavi grad Francuske, poznat kao grad ljubavi, poseban je po mnogo čemu. Jedan je od najposećenijih gradova sveta, pa bi mnogi zamerili na gužvi koja je tamo svakodnevica, baš zbog velikog broja turista koji razgledaju grad.Međutim, kada se nađete u Parizu i kada se malo odvojite od centra i okoline Ajfelovog tornja, možete se naći na nekom od manje poznatih bulevara i tada ćete videti iz još jednog ugla neopisivu lepotu ovog grada.

Profimedia
 

Istambul

Prema mišljenju mnogih koji su ga posetili, Istanbul se ne može porediti ni sa jednim drugim gradom na svetu i zato ga je jako teško opisati. Predstavlja oličenje nekadašnje Otomanske imperije, ali sadrži i moderna mala naselja koja su oličenje savremene gradnje, koja se nalaze u “komšiluku” starih elegntnih kuća, sinagoga i džamija.

Pixabay
 

Jerusalim

Jerusalim, osim što je glavni grad Izraela, predstavlja i sveti grad u kom žive ljudi od 4000. godine pre nove ere. Ovaj istorijski grad uvek je u centru politički nestabilnog područja, ali to nije prepreka za sve one koji žele da ga posete, a s obzirom na njegovu lepotu i veličinu – vraćaju mu se i po nekoliko puta kako bi videli što više.

 

Oksford i Kembridž, Velika Britanija

Oksford i Kembridž su hramovi znanja, prelepa mesta sa božanstvenom arhitekturom i neopisivim baštama. S obzirom na veliku sličnost, najčešće se i obilaze u istoj “turi” i jednostavno ne mogu biti razdvojeni, kao što je nemoguće odrediti – koji je lepši.

Profimedia
 

Njujork

Jedan od najnaseljenijih gradova na svetu, čije su oličenje stambene zgrade sa crvenom fasadom, vrtoglavo visoka Empajer stejt bilding – Njujork, predstavlja još jedan grad na svetu koji bi trebalo posetiti. Osim građevina, poznatih ulica, delova grada sa specifičnim “karakterom”, Njujork ima i brojne muzeje, kao i živopisan društveni život.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike