Fascinantni ljubavni hoteli u Japanu nude apsolutnu diskreciju, bez kontakta licem u lice sa recepcionerima

28.11.2022

13:32

0

Autor: A.G.

Tradicionalno, gosti su zaključani u svojim sobama tokom boravka i komuniciraju sa osobljem samo preko ekrana ili telefona

Fascinantni ljubavni hoteli u Japanu nude apsolutnu diskreciju, bez kontakta licem u lice sa recepcionerima
Ljubavni hoteli - Copyright Profimedia

Prošetajte ulicama Tokija ili bilo kog velikog grada u Japanu i sigurno ćete naići na jedan od poznatih ljubavnih hotela u zemlji. Sa zabavnim, koketnim imenima kao što su Hotel "Strast“ ili Hotel "Tajna“ lako je pretpostaviti o kakvom konceptu je reč.

Možda ne mislite o Tokiju kao o gradu romantike - ali grešite. Japanska prestonica možda je najpoznatija po svojoj kulturi, hrani i zabavi, ali je takođe dom nekih od najboljih ljubavnih hotela u zemlji, poznatih kao rabuho.

Da, ovo su hoteli koji su posvećeni umetnosti vođenja ljubavi. U ogromnom gradu od preko 37 miliona stanovnika, ne čudi što je parovima povremeno potrebno malo privatnosti.

Profimedia
Ljubavni hotel

Kako su nastali ljubavni hoteli?

Prvi ljubavni hotel otvoren je u Osaki 1968. godine. Jednostavno nazvan Hotel „Ljubav“, bio je popularno mesto za mlade bračne parove, koji su često živeli u proširenim porodicama, kako bi dobili malo privatnosti.

Tokom narednih decenija, više od 35.000 hotela za ljubav je otvoreno širom zemlje kako zbog povećane potražnje među lokalnim stanovništvom tako i među turistima.  

Profimedia
Ljubavni hotel

Gde možete pronaći ljubavne hotele?

Ljubavne hotele je prilično lako uočiti, sa zatamnjenim prozorima i svetlim natpisima na ulazu. Za razliku od običnih hotela, oni će prikazivati cene za "odmor" i "boravke" pored slika svake sobe, ispred hotela, umesto unutra.

Ljubavni hoteli obećavaju apsolutnu diskreciju i imaju za cilj da eliminišu kontakt licem u lice sa recepcionerima. Tradicionalno, gosti su zaključani u svojim sobama tokom boravka i komuniciraju sa osobljem samo preko ekrana ili telefona.

U tradicionalnom ljubavnom hotelu, kada jednom uđete u svoju sobu, nema ulaska i izlaska dok ne budete spremni da se odjavite. Takođe nećete imati pogodnosti kao što su doručak, ostava za prtljag ili konsijerž - jednostavno plaćate sobu.

Profimedia
Ljubavni hotel

Jedna stvar koja se ističe kod ljubavnih hotela je njihova veličina. Japanske hotelske sobe imaju tendenciju da budu veoma kompaktne, ali ljubavni hoteli su poznati po tome što su prostraniji, sa veoma velikim krevetom, dnevnim boravkom i često đakuzijem ili privatnim onsenom na otvorenom.

Poslednjih godina ljubavni hoteli su postali mesta gde se kulture sudaraju. Dok meštani nastavljaju da ih posećuju, turisti ih rezervišu na Internetu, ne znajući baš šta da očekuju.

Ne propustite ni našu priču o najnestašnijim hotelima sveta, namenjenim svima koji od smeštaja očekuju bar jedan, seksi, detalj više.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike