Hotel „Razvod“ - Paket za beg: Za samo tri dana nesrećno venčani parovi mogu biti srećno razvedeni

20.04.2021

19:00 >> 14:31

0

Savršen način za razvod ako ste i dalje u dobrim odnosima sa partnerom i želite da ostanete prijatelji

Hotel „Razvod“ - Paket za beg: Za samo tri dana nesrećno venčani parovi mogu biti srećno razvedeni
Profimedia

Razvod braka ne mora nužno da bude traumatično iskustvo. Posebno ako ga pretvorite u avanturističko putovanje. Onima koji na život, pa i na prekid braka, gledaju sa vedrije strane, na raspolaganju je hotel „Razvod“.

Ideju hotela za razvode sa pet zvezdica razvila je holandska firma „Divorce Hotel International“. Na ovom mestu, za samo tri dana nesrećno venčani parovi mogu rezervisati takozvani paket za beg, koji uključuje luksuzni smeštaj, u kome su bračni drugovi fizički odvojeni, i advokata po izboru. Hotel nudi čak i medijatore i psihologe.

Parovi se u hotel prijavljuju petkom i već u nedelju su srećno razvedeni.

Profimedia

Otvoren za sve koji žele da se raziđu na „pozitivan način“, ovaj specifičan hotel omogućava „svetlu budućnost nakon razvoda“. Ujedno bi trebalo da smanji vreme potrebno za razvod, jer „tradicionalni razvod“ može potrajati nekoliko meseci.

– Gosti stižu u petak i mi im dajemo sve što im treba da završe nedelju sa papirima o razvodu u rukama – rekao je osnivač Džim Halfens. – Razvodi vas mogu koštati mnogo novca i vremena, a ovde je sve gotovo za tri dana.

U intervjuu za „Business Insider“, Halfens je rekao da je ideja koja stoji iza ovog hotela zapravo promocija pozitivnosti u procesu razdvajanja.

– Ako su ljudi pozitivni i žele pozitivan razvod, mogu da nam se jave, ali nisu svi pogodni za naš hotel – rekao je on.

Parovi koji razmišljaju o postupku razvoda u hotelu, prolaze opsežne provere odnosa između supružnika, pa ako se proceni da mogu brzo da reše svoje probleme, ovo je pravo mesto i prilika za njih.

Profimedia

Parovi koje je ova usluga privukla kažu da je to savršen način za razvod ako ste i dalje u dobrim odnosima sa partnerom i želite da ostanete prijatelji i nakon razvoda.

Drugi su rekli da im proces razvoda u hotelu specijalizovanom za tu namenu omogućava da sa partnerom donesu odluku bez uticaja drugih članova porodice ili prijatelja. Parovima je omogućeno da razmišljaju o tome šta im je važno, bez uticaja okoline.

Boravak u ovom hotelu staje oko 3.000 američkih dolara, ali cena varira u zavisnosti od toga koliko je složen postupak razvoda i da li su „u igri“ deca ili značajna imovina.

Pročitajte još:

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Najčitanije Vesti