Krećemo na put iz fotelje! Svetske metropole nadohvat ruke

05.05.2022

12:30

0

Mnogi gradovi su se prilagodili situaciji, te tako možete virtuelno otputovati na skoro sve strane sveta

Krećemo na put iz fotelje! Svetske metropole nadohvat ruke
eiffel-tower-g5f273bb86_1920 - Copyright Pixabay

Usled izbijanja koronavirusa, mnoge umetničke institucije, turističke atrakcije i pozorišta morali su privremeno da zatvore svoja vrata.

I nešto dobro je iz toga proizašlo.

Zahvaljujući internetu sada možemo da idemo u virtuelne obilaske nekih od najpoznatijih znamenitosti na planeti. Ako ste se ikada zapitali kako Pariz izgleda sa vrha Ajfelove kule, ako ste godinama žudeli da istražite čuvenu Sidnejsku operu, sada je savršeno vreme da ih posetite, i to bez napuštanja fotelje.

 

Kip slobode

Virtuelnu turu započinjemo od jednog od najlepših i najvažnijih spomenika na svetu - Kipa slobode! Posetom zvaničnog sajta otkrićete da Njujork i njegov kultni spomenik nikada nisu bili tako blizu kao danas.

Otkrićete sve tajne i istoriju ovog svetskog simbola visokog 93 metra, reku Hadson u njenom podnožju i veliku baklju koja služi kao svetionik. Unutar krune koja okružuje glavu statue, nalazi se panoramska tačka.

Obilazak Ajfela – Pariz

Druga stanica naše virtuelne turneje je u Parizu i njegovom Ajfelovom tornju, najpoznatijem spomeniku Francuske. Da li ste znali da Ajfelovu kulu svake godine poseti 7 miliona ljudi i da u početku nije bila dobro prihvaćena od strane lokalnog stanovništva?

Danas, međutim, predstavlja pravu razglednicu Francuske, toliko slavnu da se njene replike mogu videti u ozbiljnom broju drugih država.  

Big Ben – London

Iz Pariza letimo za London, grad multikulturalizma sa svojih 8 miliona stanovnika koji su podeljeni na 270 nacionalnosti i 300 različitih jezika.

Zahvaljujući Visit Londonu možete virtuelno posetiti mnoge spomenike koji čine istoriju ovog grada: Bakingemsku palatu, Big Ben, Piccadilly Circus, London eye...

Sidnejska opera

Spremite se da odletite na drugi kraj sveta i to upravo u Sidnej, najnaseljeniji grad u Australiji. Savršena klima za celu godinu i dom mnogih kulturnih dešavanja. Iz tog razloga želimo da otkrijete dom australijskih kulturnih događaja - Operu.

Ogromno pozorište koje se nalazi na panoramskoj tački, okruženo morem, predstavlja australijsko nacionalno sedište umetnosti i zabave - više od 2.500 predstava godišnje uključujući simfonijske koncerte, operu, muziku raznih vrsta i pozorišne predstave.

Posetom zvaničnog sajta možete se diviti raznim panoramskim tačkama i raznim multimedijalnim turama koje će vas naterati da otkrijete tajne ovog ogromnog pozorišta.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike