Najupečatljivije Kavalijeve kreacije: Džej Lo u leopardu, Bijonse kao crna princeza, Majli Sajrus u šljokicama a Zendeja u raskošnom srebru

13.04.2024

16:18

0

Autor: V. I.

Komade preminulog dizajnera poznate dame su prosto obožavale

Najupečatljivije Kavalijeve kreacije: Džej Lo u leopardu, Bijonse kao crna princeza, Majli Sajrus u šljokicama a Zendeja u raskošnom srebru
Copyright Profimedia

Dizajner Roberto Kavali, osnivač istoimene italijanske modne kuće čiji su smeli i ekscentrični dizajn nosile Tejlor Svift, Madona, Bijonse i druge dame s A-liste, preminuo je juče u 83. godini. Njegove dizajnerske komade nosile su mnogobrojnee zvezde tokom decenija dok su šetale po crvenim tepisima, izvodile performanse na pozornicama i stvarale nove muzičke spotove.

Jedna od njih je i Džej Lo. Bilo je tokom kasnih devedestih kada je njegova blistava i blistava estetika zaista eksplodirala. Dženifer Lopez je promovisala njegov trend kada je prisustvovala dodeli MTV video muzičkih nagrada 2001. noseći mini haljinu brend Roberto Cavalli sa printom leoparda, stilizovanu sa čizmama preko kolena i fedora šeširom

Profimedia
 

Tokom dvehiljaditih Viktorija Bekam je redovno nosila komade iz Lavalijevihkolekcija. Ovde su ona i pokojni dizajner na slici na reviji Swarovski Fashion Rocks za Prince's Trust u Monaku 2005. godine. Ovu sliku je Viktorija podelila na svom Instagram storiju kao oproštaj od preminulog dizajnera.

Profimedia
 

Bijonse je takođe bila redovna mušterija haljina s potpisom Roberta Kavalija i na sceni i na crvenom tepihu. Ovde ona nastupa u crnoj haljini sa volanima u celoj dužini tokom 77. dodele Oskara 2005.

 

Profimedia
 

Modnoj kući Kavali Bijonse je ostala verna sve do danas te je na najvećim koncertnim turnejama 2023. godine ponela mnoge kreacije s potpisom te kućea koje je dizajnirao Fausto Puglisi, kreativni direktor brenda od oktobra 2020. Bijonse je na nastupu u Atlanti nu okviru njene svetske turneje "The Renaissance" prošlog avgusta nosila plavi uski bodi napravljen po meri posut Swarovski kristalima koji je izgledao kao da joj je saliven.

 

 

Nedavno je stilista Majli Sajrus ušao u arhivu za njen najnoviji video s Farelom Vilijamsom, "Doctor (Work It Out)". Modna kuća Cavalli opisuje ovaj komad kao "mini haljinu od crne svile, izvezene srebrnim šljokicama i rubovima sa resama“ koja je debitovala u kolekciji dizajnera za proleće/leto 2004.

 


Zvezda "Male sirene" Hale Bejli je takođe nosila nekoliko Kavalijevih kreacija tokom godina, uključujući haljinu za jesen/zimu 2003-2004 iz arhive, koja ima jedinstveni plavo-žuti print i dubok dekolte, koji je obukla na dodeli nagrada People's Choice Awards 2024. ranije ove godine.

 

 

Kavalijev dizajn je takođe nosila Zendeja, koju je stilizovao Lo Rouč, a reč je o ružičastoj kožnoj mini haljini prilikom iznenadnog pojavljivanja na stejdću tokom nuzičkog  festivala Coachella prošle godine.

 

 

Glumica hit-filma "Dina" je takođe obukla sivu Kavali haljinu s dubokim dekolteom i resama i štampom inspirisanom krokodiliskom kožom, iz kolekcije brenda za proleće/leto 2011, na dodeli modnih nagrada Green Carpet prošlog meseca. Mlada glumica je zaista izgledala raskošno u ovoj kreaciji koja i pored toga što je stara preko decenije izgleda i dalje fantastično.

Profimedia
 

I na kraju miljenica američke publike i odskorašnja milijarderka Tejlor Svift takođe nije odolela Kavalijevim kreacijama. Ona je na nosila kobaltnoplavi dvodelni komplet, ručno obrubljen perlama, kako bi u Los Anđelesu na turneji Eras prošlog avgusta.

 

 

Modni svet je, tu nema dileme, ostao bez veoma plodnog i kreativnog stvaraoca.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike