Ko je bio Roberto Kavali: Karijeru započeo u Firenci, brend mu postao sinonim za luksuz - njegove modele su nosile ove poznate dame

12.04.2024

21:04

0

Kavali je poznat po ženstvenim i glamuroznim kreacijama

Ko je bio Roberto Kavali: Karijeru započeo u Firenci, brend mu postao sinonim za luksuz - njegove modele su nosile ove poznate dame
Copyright Profimedia

Slavni Roberto Кavali preminuo je danas u 83. godini.

On je bio italijanski modni dizajner koji je postao poznat po svojim luksuznim i inovativnim kreacijama u modnoj industriji.

Rođen je 15. novembra 1940. godine u Firenci. Kavali je ostao upamćen po svom prepoznatljivom stilu koji uključuje luksuzne tkanine i žive boje.

Karijeru je počeo kao student na Akademiji za umetnost u Firenci, gde je studirao tekstil. Nakon što je diplomirao, počeo je da radi u modnoj industriji, a kasnije je osnovao vlastiti brend Roberto Kavalli 1970. godine.

Kavali je poznat po svojim ženstvenim i glamuroznim kreacijama, koje često uključuju leopardove i zmijske uzorke, kristale...

Njegov brend postao je sinonim za luksuz i sofisticiranost, a njegove kreacije često su nosile poznate ličnosti širom sveta.

Profimedia
 

Neke od poznatih žena koje su nosile njegove odevne komade su Bijons, Dženifer Lopez, Kejt Mos, Šeron Ston...

Pored mode, Kavali je takođe poznat i po svom radu u drugim područjima, uključujući dizajn enterijera, parfema i čak restorana.

Bio je važna figura u svetu mode sve do prodaje svog brenda 2019. godine.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike