Ona ga je učinila slavnim, a druži se sa ovom Srpkinjom! Ljubavna priča Eve i Roberta Kavalija može biti filmska

13.04.2024

07:16

0

Njegova druga supruga mu je pomogla da se iz letargije pokrene i samouvereno zavlada modnim svetom

Ona ga je učinila slavnim, a druži se sa ovom Srpkinjom! Ljubavna priča Eve i Roberta Kavalija može biti filmska
Eva i Roberto Kavali - Copyright Profimedia

Italijanski dizajner Roberto Kavali, poznat po svojim životinjskim printovima i upečatljivom stilu koji ga je decenijama činio miljenikom međunarodnog džet seta, preminuo je u petak u 83. godini, javili su lokalni mediji.

Kako prenosi italijanska novinska agencija Ansa, modni kreator je preminuo u svom domu u Firenci posle duge bolesti.

Kavali je postao poznat sedamdesetih godina prošlog veka, kada su zvezde poput Sofije Loren i Brižit Bardo nosile njegovu odeću koja otkriva kožu, a koju su decenijama kasnije nosile poznate ličnosti poput Kim Kardašijan i Dženifer Lopez.

Bio je poznat po upotrebi štampane kože i farmerki i uvek se opredeljivao za faktor iznenađenja u svom dizajnu.

Rođen 15. novembra 1940. u Firenci, glavnom italijanskom centru za obradu kože, počeo je da slika majice da bi zaradio novac dok je studirao umetnost.

Sedamdesetih je otvorio prodavnicu u Sen Tropeu, mestu okupljanja međunarodnog džet seta, i predstavio svoju kolekciju u Parizu. Tada je vreme često provodio sa svojim zemljakom kreatorom Đanijem Versaćeom koji je važio kao sinonim za ekstravaganciju na početku osamdesetih godina.

Eva ga je činila boljim čovekom

Njegova druga supruga mu je pomogla da se iz letargije pokrene i samouvereno zavlada modnim svetom.

 

 

Upoznao ju je na takmičenju za Miss Universe gde je bio član žirija. Eva Duringer nije osvojila glavnu titulu, ali jeste kreatorovo srce. Pošto se zainteresovala za modu, kreator je počeo da radi više.

Pravo ime Eve Kavali je Eva Marija Duringer. Rođena 1959. godine, Eva je tek pre nekoliko godina postala poznata široj javnosti. Odrastala je u siromašnoj porodici u kojoj je njena majka većinu vremena posvećivala poslu, dok je Eva svoje detinjstvo provela sa bakom.

Eva je oduvek ponosno isticala svog supruga. U medijima je ostala zapamćena kao žena koja marljivo radi, kao neko ko je glavni oslonac i podrška svom suprugu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eva Cavalli (@eva_cavalli)

 

Iako su modni stručnjaci govorili da njena građa ne odgovara baš modelima sa svetski poznatih pista, ona je mogla da osvoji čitav modni svet. Eva 1977. godine postaje polufinalistkinja popularnog takmičenja "Miss World".

Profimedia
 

Godinu dana kasnije, 1978. godine Eva postaje pobednica takmičenja "Miss Europe". 

Nakon 28 godina braka, Roberto Kavali se preselio u manju kuću u sklopu svog imanja u okolini Firence. Uprkos razvodu, Eva i Kavali su se zajedno pojavili na crvenom tepihu nakon prikazivanja Kavalijeve muške kolekcije.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eva Cavalli (@eva_cavalli)

 

Na pitanje posećuje li ikad svoju prvu kuću, Kavali je izričito rekao: "Ne"!.

Američki novinar ga je ponovo upitao zamera li mu Eva odlazak iz njihovog doma, na šta je dizajner mahnuo rukom i rekao: "Ne znam, to morate nju da pitate".

Profimedia
 

Roberto Kavali je dosta puta priznao u intervjuu da svoju ogromnu popularnost duguje mudroj supruzi, koja ga je uvek podržavala i davala savete.

Eva i Sandra Meljničenko

Eva Kavali danas ima 62 godine. Robertu je rodila troje dece, a iako bi mnogi rekli da je top model, Eva vodi sasvim miran i porodičan život. Za mnoge žene širom sveta postala je "ikona verne supruge" i dobro negovane žene.

Kada se pre nekoliko godina održala Nedelja mode u Parizu, Eva Kavali se pojavila u društvu dugogodišnje prijateljice Sandre Meljničenko.

45 godina mlađa ljubavnica

Kavali je od 2008. godine ljubio Sandru Nilson, kojoj po godinama može biti deda, a iza sebe ima dva braka u kojima je dobio petoro dece, a sa Sandrom šesto.

Pračalo se da je Sandri ispunjavao sve hirove, između ostalog, da joj je kupio ostrvo vredno 3 milliona.

Bonus video:

https://youtube.com/shorts/J4BIS2xqy1I?si=hpMVUr4_iAiOe6I_

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike