Svi pričaju o novom modnom trendu teniskor: Zendeja i Hejli Biber ga obožavaju, ponesite ga i vi

11.04.2024

11:13

0

Autor: V. I.

Sa teniskih terena, na ulice, ali i crveni tepih

Svi pričaju o novom modnom trendu teniskor: Zendeja i Hejli Biber ga obožavaju, ponesite ga i vi
Copyright Profimedia

Novi talas modnih inspiracija neprestano preplavljuje svet, a najnoviji trend koji je osvojio srca i garderobu ljubitelja jeste teniskor (eng. tenniscore). Ovaj stl je postao za veoma kratko vreme ultrapopularan jer romantizuje sofisticiranost i eleganciju tenisa, čineći ga dostupnim i nosivim i van terena.

Šta je teniskor

Teniskor predstavlja savršenu simbiozu sportske funkcionalnosti i elegantnog minimalizma, gde svaki komad odeće ne samo da izgleda odlično, već i podstiče mobilnost i udobnost. Osnovni elementi ovog trenda su plisirane mini suknje koje odražavaju tradicionalne teniske uniforme i polo majice koje unose dašak sofisticiranosti a savršeno se uklapajuu ležeran, ali sofisticiran izgled. Ne smemo zaboraviti ni vintidž džempere s V izrezom i kačkete, koji daju dašak retro šarma.

 

 

Teniskor se lako može prilagoditi za svakodnevne aktivnosti, od poslovnih sastanaka do druženja s prijateljima, što ga čini idealnim za one koji cene udobnost bez žrtvovanja stila.

Sa preko 5,7 miliona pregleda pod oznakom #tenniscore na TikToku, jasno je da je ovaj trend našao odjeka kod mnogobrojne publike, okupljajući modu, sport i one koji žele da dodaju dašak elegancije svom svakodnevnom izgledu.

Poznate dame nisu ostale imune

Zendeja, poznata po svojim modnim izborima koji često postavljaju trendove, upravo je ovim stilom odjeknula na promociji svog novog filma "Challengers", dokazavši da teniski rezultat može biti i više nego zavodljiv. Njen izbor odeće na ovoj manifestaciji u Rimu mnogima je poslužio kao inspiracija, pokazujući kako se sportska odeća može transformisati u elegantan i moderan izbor za različite prilike. Ona je na sebi imala svetlucavu mini-haljinu koja je podsećala na one koje se nose teniserke a posebnu pažnju izazvale su cipeke na štiklu koje su imale kao detalj - tenisku lopticu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CNN Style (@cnnstyle)

 

Modne kuće požurile da teniskor uvrste u ponudu

Visoka moda takođe nije ostala imuna na čari teniskog rezultata. Brendovi kao što su Miu Miu, Louis Vuitton i Celine ugradili su elemente ovog trenda u svoje kolekcije, od plisiranih suknji do polo majica, dokazujući da je teniski rezultat više od prolaznog trenda – to je izjava o stilu koja premošćuje jaz između sportske praktičnosti i visoke mode. Modeli Emili Ratajkovcki i Emili di Donato su oberučke prigrlile ovaj trend i šetaju u kratkim belim plisiranim suknjicama.

 

 

Kombinacijom tradicionalnih teniskih elemenata sa modernim modnim trendovima, teniskor uspeva da reinterpretira sportsku eleganciju na način koji je istovremeno praktičan i moderan. Bilo da se odlučite za klasičnu plisiranu suknju u kombinaciji s polo majicom ili sofisticiranu haljinu koja odaje počast teniskim korenima, teniskor nudi obilje mogućnosti da izrazite svoj lični stil, čineći svakodnevnu odeću jedinstvenom i upečatljivom.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike