Princeza Dajana imala je tajnu venčanicu koja do sada nije viđena: Dizajnerka otkrila sve detalje i njen izgled (VIDEO)

09.04.2024

11:21

0

Autor: K. O.

Od originalne razlikovala se u boji, ali i u veličini rukava

Princeza Dajana imala je tajnu venčanicu koja do sada nije viđena: Dizajnerka otkrila sve detalje i njen izgled (VIDEO)
Princeza Dajana i princ Čarls - Copyright Profimedia

Venčanica princeze Dajane je možda jedna od najpoznatijih haljina ikada, ali iako su prošle decenije od njene smrti priča dobija „nastavak“.

Dizajnerka Elizabet Emanuel, žena koja stoji iza originalne haljine iz 1981, objasnila je da će dizajnirati novu haljinu koja će uhvatiti magiju originala i da će se "popeti nazad u vremeplov" i kreirati novu haljinu koja je ažuriranje za haljina koju svi znamo i volimo.

„Pokušaću da uhvatim duh originala – ali sada kroz moje oči“, rekla je Emanuel za People. „Želim da sačuvam sve iskrice i bisere, ali sa potpuno drugom vizijom.

Dajana je prvobitno nosila haljinu tokom ceremonije venčanja u katedrali Svetog Pavla u Londonu 29. jula 1981. U trenutku, puf rukavi i super-dugački šlep postali su zaštitni znaci svadbene mode čitavu deceniju.

Dajanina haljina imala je šlep od 25 stopa (7,5 metara), koji se spuštao niz stepenice crkve na sada već legendarnim fotografijama od tog dana.

Profimedia
 

"To je zaista uzbudljiva stvar jer me često pitaju: 'Da li bi ponovo nosila istu haljinu?' Pa, ne bih ništa menjala na haljini 1981. godine, ali ako bih je sada gledala svojim očima, toliko je mogućnosti“, nastavila je Emanuel.

Dizajnerka je otkrila da je uoči Dajaninog venčanja kreirala drugu haljinu, za svaki slučaj.

„Bila sam pomalo neurotična i pomislila sam: "Šta se dešava ako neko provali i ukrade haljinu ili se nešto prolije, ili dođe do požara ili bude ukradena?'", rekla je ona.

„Pa, pomislila sam: ’Napraviću rezervnu haljinu.’“ Bilo je nekoliko razlika, međutim, uključujući boju, koja je bila bela, a „ne duboku slonovaču od koje je napravljena kraljevska venčanica.“

Dajanina haljina imala je sada prepoznatljive puf rukave, ali Emanuel je otkrio da je rezervna imala „manje, koji su više pristajali njenim rukama“.

Emanuel nije podelila vremenski okvir za novu kreaciju, ali je reprodukovala tu drugu, nikada ranije nošenu haljinu za virtuelni Muzej princeze Dajane.

„Nikada nismo videli tu haljinu na Dajani i pomislili smo da bi bilo lepo zamisliti je“, rekla je Rene Plant, direktorka i kustos muzeja, piše InStyle.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike