Princeza Dajana imala je svoju prepoznatljivu mirisnu notu: Umesto parfema koristila je ovo - napravite povoljno svoju kombinaciju

27.03.2024

12:02

0

Autor: K. O.

Po mnogo čemu bila je posebna, pa je takav slučaj i sa mirisima

Princeza Dajana imala je svoju prepoznatljivu mirisnu notu: Umesto parfema koristila je ovo - napravite povoljno svoju kombinaciju
Princeza Dajana - Copyright Profimedia

Mirisi su zaista moćni! Po njima nas ljudi pamte, to prvo primete na nama, mogu da probude uspomene, da poprave raspoloženje.

A nalaženje pravog i prepoznatljivog mirisa je često veliki i složen zadatak za mnoge. Ipak, kada u tome uspete, on postaje deo vašeg identiteta.

Pored toga, miris koji povezujemo sa izlaskom ili važnim događajem može nas mentalno pripremiti i dovesti u pravo raspoloženje.

Sve ovo znala je i najvoljenija princeza Dajana, a kako je po mnogo čemu bila posebna, tako je odabrala i drugačiji pristup mirisima.

Kako je otkrila Meri Grinvel, bivša šminkerka princeze Dajane, Lejdi Di je 90-ih godina svakodnevno koristila eterična ulja kako bi kreirala svoj jedinstveni miris.

A koja je to posebna mešavina mirisa à la Dajana - geranijum, ilang-ilang, sandalovina i pačuli. A za posebne prilike - dodir ružinog ulja i tamjana.

Profimedia
 

Čak i 2024. godine, eterična ulja su još uvek jedna od najboljih alternativa konvencionalnim parfemima kada je u pitanju savršen miris. Osim što prijatno mirišu, u pravoj kombinaciji mogu imati opuštajući efekat, pa čak i ublažiti glavobolju.

Ipak, sa njima treba biti pažljiv jer mogu ostaviti mrlje na odeći. Takođe, savet je da se pri kupovini konsultujete sa stručnjakom umesto da se vodite samo svojim preferencijama mirisa.

A što se tiče parfema, to ne znači da ih Dajana nikada nije stavljala. Ponekad je posezala i za toaletnom vodom, preferirajući „24 Faubourg“ iz Hermèsa (cena: 185,00 eura), sa notama vanile, belog cveća, ambera i drveta, piše miss7.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike