Svi pričaju o naboranoj haljini Kejt Midlton, a zaboravili su koliko je Dajanina haljina bila izgužvana i to na najvažniji dan (FOTO)

21.07.2023

19:09

0

Autor: K. O.

Ipak je njena pokojna svekrva gore prošla

Svi pričaju o naboranoj haljini Kejt Midlton, a zaboravili su koliko je Dajanina haljina bila izgužvana i to na najvažniji dan (FOTO)
Kejt Midlton - Copyright Profimedia

Kejt Midlton odavno je zaradila titulu ikone stila, a brednovi koji sarađuju sa njoj znaju da će to što ona ponese biti rasprodato u rekordnom roku.

Iako ima pristup najboljoj odeći i dizajnerima, nije imuna na modne neprijatnosti, poput one koja joj se desila na Vimbldonu kada je savršen stajling pokvarila pogužvana haljina.

Zgužvana odeća predstavlja značajnu opasnost za imidž osoba iz javnog života, a to su na sopstvenoj koži iskusili brojni mlađi članovi britanske kraljevske porodice.

Kako istorija beleži, jedina kraljevska osoba koja se činila imunom na neugledne nabore na odeći bila je pokojna kraljica Elizabeta Druga. Njena krojačica Angela uvek se brinula da sve tkanine pravilno zgnječi i ispegla pre nego što ih Elizabeta upotrebi za neku svojih odevnih kombinacija.

Profimedia
 

A princeza od Velsa sve je sjajno uklopila, zelenu haljinu Rolanda Moureta dopunila je smaragdnim minđušama, kao i štiklama Gianvita Rossija i torbom 'Natasha' brenda Emmy London.

- Bez obzira na destinaciju bilo kojeg kraljevskog angažmana, elegantan i uglađen izgled je gotovo nemoguć zadatak ako nosite odeću koja se lako gužva - svojevremeno je za britanski Daily Mail prokomentirao Scott Henshall, bivši kreativni direktor brenda Mulberry, čije torbica princeza rado nosi.

Tom prilikom on je podsetio da sintetičke tkanine poput poliestera, najlona, akrila i olefina imaju prirodnu otpornost na gužvanje i veću stabilnost jer nemaju sklonost apsorbovati vodu, a čak će se i tkanine sklonije gužvanju, poput pamuka, rajona i svile, manje gužvati ukoliko se pomešaju sa drugim tkaninama.

Ovih dana izgužvana Kejt je glavna tema, ipak najviralniji zgužvani look na britanskom dvoru do danas ima njena svekrva, neprežaljena princeza Dajana.

Princeza Dajana/Profimedia
 

U martu 1981. godine Bakingemska palata objavila je da su supružnici Dejvid i Elizabet Emanuel odabrani da dizajniraju venčanicu ledi Dajane Spenser.

Haljina koja je bila vredna devet hiljada funti, sadržala je 10 hiljada bisera i dugi šlep veo. U palatu je dopremljena dan pre venčanja, a supružnici su istresali svilu i čipku sve dok se Dajana pripremala za najvažniji dan.

Nakon što je sela u kočiju, dizajneri su sklopili ogromni šlep na poseban način koji su pre velikog dana satima uvežbavali.

Profimedia
 

I dok je razdragano mnoštvo pratilo svaki princezin korak, dizajneri su stojeći s jedne strane ulaza u katedralu, zabrinuto virili napolje. I dok su gledali kako se Dajana penje stepenicama u katedralu Emanuelovi su primetili da je haljina zgužvana.

- Sećam se da sam šapnula Dejvidu: 'O moj Bože, izgužvano je', rekla je Elizabet dodavši: 'U malenoj kočiji zgužvala se mnogo više nego što smo očekivali. Imali smo probu pakovanja venčanice u kočiju, ali ne i s njenim ocem, Earlom Spencerom, koji se na dan venčanja takođe nalazio u njoj, piše Tportal.hr.

Profimedia
 

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike