Bele venčanice polako izlaze iz mode, a ova boja preuzima primat: Dizajneri daju važne savete za izbor boje, ali i drugih detalja

15.02.2024

12:02

0

Autor: K. O.

Šta sve treba da znate pre nego se upustite u biranje najlepše haljine u životu

Bele venčanice polako izlaze iz mode, a ova boja preuzima primat: Dizajneri daju važne savete za izbor boje, ali i drugih detalja
Copyright Freepik

Bela je sinonim za venčanice otkako se kraljica Viktorija udala za princa Alberta 1840. godine.

Ipak, sve više nevesta bira nijansu ružičaste kako bi hodale niz prolaz ili plesale celu noć.

„Roze simbolizuje romantiku i toplinu“, rekla je dizajnerka Ines Di Santo. „Dok bela ostaje bezvremenska tradicija, cenim privlačnost nečeg drugačijeg.

Džuli Sabatino, autorka knjige „Odevena, stilizovana i niz prolaz“ primećuje porast broja klijenata koji traže boje za svoje venčanice, posebno nijanse roze.

„Oko 25 odsto naših nevesta je otvoreno za nošenje boje ili desena, a postoji nekoliko razloga zašto: prvo, to je zato što je ružičasta laskavija od bele ili boje slonovače na njihovoj koži. Drugo, sama haljina izgleda bolje u boji rumenila. Ili, treće, žele nešto manje tradicionalno od bele haljine, a u ružičastoj i dalje može da se oseća kao mlada, a da je malo više modna“, rekla je ona.

Freepik
 

Francesca Di Spirito, osnivač i vodeći stilista Francesca DiSpirito Styling, objasnila je da je važno odabrati pravu nijansu.

„Važno je ako odaberete boju kao svoju glavnu haljinu da uzmete u obzir podton vaše kože“, rekla je ona. „Ako ste toplijeg tona kože – što znači žute ili crvene podtonove – onda ćete želeti da pronađete nijansu ružičaste koja je suprotna od toga. Nešto sa hladnijim prizvukom kao što su plava i zelena.

Ako ste bledi, kupite nijansu roze tamniju od boje vaše kože.

Freepik
 

„Ponekad nošenje svetlih nijansi ružičaste na svetlijoj koži može početi da izgleda preblizu nijansi i na kraju ćete ste stopiti sa svojom haljinom“, rekla je DiSpirito. „Ako imate tamniji ton kože, imate više opcija za nijanse ružičaste. Radite sa svojim podtonovima kako biste upotpunili svoj ten, jer pogrešna nijansa ružičaste zaista može upropastiti ceo izgled.”

Postoje četiri stvari koje se moraju spojiti za savršenu haljinu: detalji venčanja (mesto i datum), lični stil neveste, stil venčanja i budžet.

 

 

„Vajb koji stvarate je važan za opštu temu dana“, rekla je Sabatino. „Možete se venčati u šatoru u svom dvorištu sa crnom kravatom i glamuroznim izgledom i osećajem, ili možete imati boemski stil sa poljskim cvećem. Upoznajte svoju viziju pre nego što odlučite šta ćete obući.”

Kada odredite te parametre, razmislite o svom ličnom stilu.

Kakva će biti silueta?

Balska haljina ili nešto prikladnije?

Hoćete li nositi izrez bez bretela, duboki V ili nešto skromnije?

 

 

Koliko će biti dugačak porub? Ili šlep?

A kakvu vrstu ukrasa želite, cveće, perle, šljokice?

Sve ove opcije su dostupne u nijansama od najbleđeg rumenila do najsmelije fuksije.

Kada birate dodatnu opremu, možda ćete želeti da se odlučite za kontrastnu boju.

„Ako mlada želi da nosi veo, može biti teško da se upari“, rekla je Sabatino. „Često ako je haljina svetlije nijanse ružičaste, uparimo veo od slonovače sa njom tako da ne bude previše tamna.

Međutim, budite spremni na neki ružičasti otpor od strane drugih.

„Mnogo puta je majka neveste želela da njena ćerka nosi belo“, primetila je Sabatino. „Ali kada shvati da postoji toliko nijansi ružičaste, uključujući romantične i ženstvene nijanse rumenila, koje čak ni ne izgledaju ružičasto na fotografijama, mnoge mame dolaze i zaljubljuju se u koju god haljinu odabere njihova ćerka, piše Post.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike