Preminuo novi kreativni direktor brenda Moskino, posle svega devet dana na funkciji

13.11.2023

18:16

0

Autor: K. O.

Davide Rene je dve decenije sarađivao sa brendom Guči, a umro je iznenada sa svega 46 godina

Preminuo novi kreativni direktor brenda Moskino, posle svega devet dana na funkciji
Davide Rene - Copyright Profimedia

Iznenada je preminuo italijanski modni dizajner Davide Rene. Imao je 46 godina i svega devet dana je obavljao posao kreativnog direktora Moskina.

U petak, 10. novembra, Masimo Fereti, predsednik Moskinove matične kompanije Aeffe, objavio je na Instagramu vest o Reneovoj smrti, koja dolazi devet dana nakon što je zvanično stupio u svoju ulogu Moskinovog novog kreativnog direktora.

"Nema reči da opišemo bol koji doživljavamo u ovom dramatičnom trenutku. Davide nam se pridružio pre samo nekoliko dana, kada ga je iznenadna bolest prerano oduzela od nas. Još ne možemo da verujemo šta se dogodilo", napisao je Fereti.

On je nastavio: „Sa Davideom smo radili na ambicioznom projektu, u atmosferi entuzijazma i optimizma za budućnost. Iako je sa nama bio samo vrlo kratko, Davide je mogao odmah da učini da se voli i poštuje. Danas nam ostaje odgovornost da nastavimo ono što su njegova mašta i kreativnost samo zamislili. Naše najdublje saučešće pripada njegovoj porodici i prijateljima.”

Tek 1. novembra Rene je započeo svoju novu funkciju, nasledivši Džeremija Skota koji je deceniju bio na čelu Moskina.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Moschino (@moschino)

 

Rene je ranije bio šef ženske odeće u Gučiju i blisko je sarađivao sa bivšim kreativnim direktorom kuće Alessandrom Micheleom, prema The New York Timesu. Njegova debitantska revija pod njegovim imenovanjem za Moskino trebalo je da se održi sledećeg februara tokom Milanske nedelje mode.

Brend Moskino nastao je još 1983. godine u Milanu od strane Franka Moskina. Uvek je pomerao granice, donoseći na scenu osvežavajuću interpretaciju društva i kulture. Poznate ličnosti poput Kejti Peri, Madone, Lejdi Gage i Majli Sajrus često su nosile ekscentrične, razigrane i avangardne odeće ovog brenda.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Davide Renne (@daviderenne)

 

Prema CNN-u, Reneova prva kolekcija sa Moskinom trebalo je da bude prikazana na Milanskoj nedelji mode u februaru sledeće godine.

„Ono što moda — posebno italijanska moda, a pre svega kuća Moskino, može da postigne svojom ogromnom snagom, treba da se ostvari osećajem igre, radosti. Osećaj otkrića i eksperimentisanja“, rekao je Rene u izjavi prošlog meseca kada je objavljeno njegovo imenovanje, piše People.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike