Sedmogodišnji vunderkind sašio kaput za Šeron Stoun: Trećinu uštedi, trećinu donira, a ostatak troši na materijale (VIDEO)

08.11.2023

17:12

0

Autor: V. I.

Holivudska glumica oduševljena umećem malog samoukog genija

Sedmogodišnji vunderkind sašio kaput za Šeron Stoun: Trećinu uštedi, trećinu donira, a ostatak troši na materijale (VIDEO)
Copyright Instagram printscreen

Sedmogodišnji Maks Aleksander izgleda kao svoji vršnjaci, radi sve isto što i oni, igra se, ide u školu, ali kad sedne za šivaću mašinu, nastaje magija. Dečak koji sam dizajnira i šije odeću od svoje četvrte godine ima brojnu klijentelu a posebnu pažnju privukao je kaput koji je napravio po porudžbini za holivudsku glumicu Šeron Stoun.

Kao da to radi decenijama

Snimak dečaka koji sam šije kaput postaje viralan na društvenim mrežama i izazivao gomilu oduševljenja. U njemu Aleksandar prvo pažljivo bira tkaninu za kaput, potom je vešto seče i majstorski sastavlja delove. Zatim završava pričvršćivanjem dugmadi. Pred kraj se vidi kako glumica oblači kaput koji je Aleksandar sašio.

 

@couture.to.the.max Thank you to fashion icon @Sharon Stone for supporting Max! 🙌🙏🤗 His current dream is to make @Taylor Swift a dress! 👗 Can we please all tag her and try to make it come true for this tiny fashion designer?! 🙏❤️❤️❤️ #teammax #taylorswift #sharonstone #fashionicon #winterfashion ♬ Style (Taylor's Version) - Taylor Swift

 

Otkako je podeljen, video je sakupio preko 1,8 miliona pregleda, a broj se i dalje povećava. Pored toga, prikupio je brojne lajkove i komentare oduševljenih ljudi.

Znao šta hoće

Sedmogodišnji Maks Aleksander je kao dečak od četiri godine rekao svojoj mami: "Ja sam krojač". Želeći da mu dozvoli da ovo istraži, napravila mu je krojačku lutku od kartona i on je počeo da stavlja materijale preko nje kako bi napravio haljinu.

 

@couture.to.the.max Max Alexander: Couture dressmaker since age 4 👗 It was these early dress designs for me. 🥰 #teammax #maxalexander #couturetothemax ♬ Simplicity - Jon Steinmeier

 

Pošto je molio molio svoju mamu  Šeri (47) da ga nauči kako da šije, ona je pristala, međutim on ju je vrlo brzo nadmašio u znanju i posle samo šest meseci, počeo je da pravi haljine.

Krv nije voda

Maksov talenat je bio potpuni šok i za članove njegove porodice, jer ni mama ni tata, Džek (49), nisu u modnim vodama. Međutim, njegovi preci su bili krojači i posedovali su prodavnice odeće.

Njegov brend "Couture to the Max" zvanično je lansiran 2021. godine, a Maksova prva kolekcija je završena u leto 2021. - imao je svoju prvu reviju na pisti u Bel Eru. Novcem koji je tom prilikom skupio je kupio mašinu za šivenje iz radnje. Roditelji su napravili Instagram stranicu i počele su da pljušte ponude za posao. 

 

@couture.to.the.max Max has sewn well over a million stitches since he bought his sewing machine 2 years ago at age 5! 🥰 For the first year he sewed on my old (very basic) machine. Can’t wait to see what he does in tbe future as his sewing tools get better and better! 🤩 #maxalexander #sewingtiktok #sewing ♬ Live Your Beautiful Life - Gray Griggs

 

Maks je otad šije kad ima vremena od školskih obaveza i prodaje svoju odeću po ceni od 1.400 dolara a klijentela mu je raznolika. Jedna od njih je i zanosna Šeron Ston.

Ponosni roditelji se staraju da Maks uštedi trećinu, donira trećinu, a ostatak svog prihoda troši na materijale. Trenutno priprema modele koje će predstaviti na Nedelji mode u Njujorku.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike