Objavljena tema za Met Galu 2024: Jedna stvar već godinama je zabranjena na ovom događaju

10.11.2023

10:57

0

Autor: K. O.

Ljudi koji su do sada obeležili ovaj prestižni događaj

Objavljena tema za Met Galu 2024: Jedna stvar već godinama je zabranjena na ovom događaju
Asap Roki i Rijana - Copyright Profimedia

Tema Met Gale za 2024. uzima stranicu iz istorijskih knjiga. Sada je i zvanično objavljeno na čemu će zvezde izložbe Metropoliten muzeja zasnivati svoj izgled na crvenom tepihu.

Podesite alarme sada—nećete želeti da prespavate ovaj događaj.

Na kraju krajeva, Met Gala 2024. se sprema da bude pidžama zabava za vekove sa temom „Uspavane lepotice: Buđenje mode“.

Na istoimenoj izložbi Metropoliten muzeja – na kojoj svake godine Gala ima svoju temu – biće predstavljeno 250 komada iz stalne kolekcije Instituta za kostim, ali predstavljenih na inovativan način. U stvari, mnogi delovi su takođe retko bili izloženi javnosti.

„Ova inovativna emisija će pomeriti granice naše mašte“, rekao je izvršni direktor muzeja Maks Holejn u najavi za Vog. „I pozovamo vas da iskusimo mnoge aspekte dela, da saznamo više o njegovoj istoriji i, na kraju, da steknemo dublje uvažavanje njegove lepote.

Profimedia
 

Izložba će predstavljati modu koja se proteže stotinama godina, sa modernim komadima prikazanim pored njihovih istorijskih pandana, i biće oblikovana oko tri glavne „zone“ — kopna, mora i neba — u nastojanju da se prati način na koji se ljudski odnos stalno menja prema svetu prirode što se može videti i kroz modu.

Met Gala: Najbolje odevene zvezde

A ko će predsedavati događajem prvog ponedeljka u maju zajedno sa Anom Vintur? Pa, to će biti otkriveno kasnije. Jedna stvar koja je, međutim, sigurna je da će „Uspavane lepotice: Buđenje mode“ biti izložba koja se ne sme propustiti.

Dakle, gde dolaze „uspavane lepotice“? Osnovna struktura izložbe će se okretati oko 50 istorijski značajnih komada koji su previše krhki da bi se ikada više mogli nositi.

Neki od dizajnera koji će biti predstavljeni na izložbi — koja će biti otvorena od 10. maja do 2. septembra 2024. — uključuju Filipa Lima, Stelu Makartni, Konora Ajvsa, Elzu Skjapareli, Iva Sen Lorana i Kristijana Diora.

Za svoj ulazak na crvenom tepihu na Met Gala 2021, zvezda Keeping Up With the Kardashians je sve zbunila svojim šokantnim bezličnim potpuno crnim izgledom koji je dizajnirao Demna Gvasalia, kreativni direktor Balenciage. A ako se pitate kako je Kim uspela da progleda kroz materijal svoje odeće, ispostavilo se da nije mogla!

Profimedia
 

„Celo veče, Kim nije mogla da vidi, i nije mogla da diše“, otkrila je mama Kris Džener tokom intervjua u novembru 2021. „Dakle, moj dečko Corei je šetao okolo — svi smo bili zajedno i on ju je vodio tamo gde je trebalo da idemo i pomagao joj oko konjskog repa."

Lil Nas X uspeo je da se dva puta presvuče tokom svog ulaska na Met Gala 2021. Jedan od njegovih izgleda, koji je uključivao Versace odelo od zlatnog oklopa, još uvek je ostavio zvezde u našim očima.

Profimedia
 

Par koji ubija zajedno...

RiRi se iznova nalazi na listi zbog svoje revolucionarne mode, ali svi još pamte kada je zvezda prošetala crvenim tepihom Met Gala 2021. sa dečkom A$AP Rockijem. Sudbina je bila da njih dvoje stignu kao jedan od poslednjih parova večeri, pošto su svojim preslatkim ulazom praktično zatvorili tepih.

Profimedia
 

London zove

Princeza Dajana prisustvovala je svom prvom i jedinom Met Gala-u 1996. godine, godinu dana pre svoje šokantne smrti. Njena haljina inspirisana donjim vešom bila je kontroverzna među onima koji su smatrali da je trebalo da obuče nešto konzervativnije (što je zamalo i uradila, zabrinuta da bi mogla da osramoti svog sina tinejdžera, princa Vilijama), ali mornarska satenska haljina - koju je dizajnirao Džon Galijano za Dior - bio je trenutno kultni izgled.

Tokom 2019. godine, princeza od Velsa i princeza Beatris su jedine članice britanske kraljevske porodice koji su prisustvovali Met Gali, iako je teško zamisliti da princ Hari i Megan Markl jednog od ovih dana ne naprave svoj veliki ulaz.

Pravila su tu da se krše

Šta se desi na Met Gali, ostaje na Met Gali, barem je to bio cilj Ane Vintur kad je 2015. godine zabranila selfije. Ipak, dve godine kasnije Kajli Džener je sa svojom pratnjom okinula jedan selfi krišom u toaletu, piše eonline.com.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike