Tajna prstena Džejmi Li Kertis: Prvi put ga ponela na dodeli SAG nagrada, a evo zašto smatra da termin "nepo beba" vređa i umanjuje

03.03.2023

09:51

0

Autor: K. O.

Ne prođe nijedan dan u mom profesionalnom životu, a da me ne podsećaju da sam ćerka filmskih zvezda

Tajna prstena Džejmi Li Kertis: Prvi put ga ponela na dodeli SAG nagrada, a evo zašto smatra da termin "nepo beba" vređa i umanjuje
Copyright Profimedia

Iako se najviše pričalo o poljupcu slavnih glumica na dodeli SAG nagrada u Los Anđelesu, u pozadini stoji jedna dirljiva priča kada je u pitanju Džejmi Li Kertis.

Slavna glumica ovom prilikom je ovenčana dvema nagradama, i to za najbolju sporednu glumicu i najbolju glumačku ekipu, obe za ulogu u filmu "Sve u isto vreme", a čuveni poljubac sa Mišel Jeo pao je baš u trenutku proglašenja.

Filmska zvezda blistala je u crvenoj haljini sa istaknutim dekolteoam, a pored haljine koja je privukla veliku pažnju, medije je obišla i priča o njenom prstenu koji je nosila prvi put ove večeri.

Profimedia
Džejmi Li Kertis i Mišel Jeo

 

Uz priču o prstenu koju je podelila sa medijima, takođe se osvrnula i na svoj stav o "nepo bebama" jer je i sama jedna od njih.

I dok se neke nepo bebe grčevito bore da dokažu svoju vrednost negirajući protekciju koju nosi slavno poreklo, to nije slučaj sa ovom damom. 

- Znam da me gledaš i misliš, pa, "nepo beba", zato je ona tu, i potpuno razumem. Ali istina je - imam 64 godine, a ovo je prosto neverovatno - rekla je ona kroz osmeh za "VanityFair".

Džejmi je rođena 1958. godine u porodici holivudskih zvezda Tonija Kertisa i Dženet Li. Toni Kertis, rođen kao Bernard Švarc, bio je sin mađarskih jevrejskih imigranata. Postao je veliki filmski glumac, glumeći u klasicima kao što su "Slatki miris uspeha" i "Neki to vole vruće". Baka i deda Dženet Li su emigrirali iz Danske, a ona je takođe postala jedna od najsjajnijih holivudskih starleta, glumeći u filmovima "Zbogom, ptičice", "Mandžurijanski kandidat" i najpoznatijem, "Psiho" Alfreda Hičkoka. Kertis i Li su se posle burne ljubavi razveli 1962. godine.

 

 

- Nosim burmu koju je moj otac poklonio mojoj majci. Usput, mrzeli su jedno drugo na kraju cele stvari, rekla je Kertis na bini - Ali moja sestra Keli i ja smo rođene iz ljubavi. Moj otac je bio iz Mađarske, a moja majka iz Danske, i nisu imali ništa, a postali su velike zvezde u ovoj industriji.

Kada je priča o nepotizmu u Holivudu dostigla vrhunac zahvaljujući decembarskoj naslovnoj priči o „Godini nepo beba“ u Njujorku, ovaj termin prilično je užasnuo Džejmi koja je tada istupila sa mišljenjem da je termin osmišljen da „umanji, ocrni i povredi“.

Džejmi Li Kertis Profimeida
Džejmi Li Kertis

U to vreme, Kertis je objavila svoju fotografiju iz detinjstvu sa svojom starijom sestrom Keli i njihovim roditeljima.

„Ja sam profesionalna glumica od svoje 19. godine, tako da me to čini "nepo bebom". Nikada nisam razumela, niti ću, koji su me kvaliteti preporučili da se zaposlim tog dana, ali od moja prva dva reda teksta u filmu kao glumice na ugovor u "Univerzal Studiju" do ove poslednje spektakularne kreativne godine nekih 44 godine kasnije, ne prođe nijedan dan u mom profesionalnom životu, a da me ne podsećaju da sam ćerka filmskih zvezda. Trenutni razgovor o "nepo bebama" je samo osmišljen kao pokušaj da umanji, ocrni i povredi,” napisala je ona tada.

BONUS VIDEO:


 



 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike