Džejmi Li Kertis o nominaciji za Oskara: Prvo sam pomislila na njih

17.02.2023

20:30

0

I pored zavidne karijere, glumica je prvi put u konkurenciji za prestižnu nagradu

Džejmi Li Kertis o nominaciji za Oskara: Prvo sam pomislila na njih
Džejmi Li Kertis - Copyright Profimedia

"Kraljica vriska" Džejmi Li Kertis i pored zavidne glumačke karijere, prvi put je ove godine nominovana za Oskara i to za sporednu ulogu u filmu "Sve u isto vreme", koji ima čak 11 nominacija.

Povodom nominacije Džejmi Li Kertis čiji su roditelji glumci zlatnog Holivuda Toni Kertis i Dženet Li, koji su takođe bili nominovani za Oskara, dala je intervju za magazin "Variety".

Profimedia
Džejmi Li Kertis

- Kada sam čula da sam nominovana za Oskara, u tom trenutku moji roditelji su postali i moje kolege - rekla je ova glumica i dodala:

- Oni su bili prve osobe na koje sam pomislila kada sam nominovana. Bili su deo tog zlatnog doba Holivuda. Izgledalo mi je nemoguće da im se ikada približim - rekla je glumica.

Ona je istakla da je Dženet Li "volela svoj život"; a "Toni Kertis je voleo da bude Toni Kertis".

O tajnama glumačkog zanata

- Nema precizno definisanih pravila kako se postiže uspeh u ovom poslu. Energija, talenat, tajming, naporan rad... Bum! A pronicljivost koju vam donosi fakultetska diploma, da li vam to može pomoći? Naravno, ali to nije preduslov. Reč je o nečemu što dobija svoj život na platnu i to se ne može naučiti - otkrila je "tajne svog poziva" slavna holivudska glumica.

Film "Sve u isto vreme" Promo/MCF
 

Nepresušni izvor anegdota

Džejmi Li Kertis je nepresušni izvor anegdota iz Holivuda, piše "Variety".

Ona je ispričala kako joj je na jednoj TV audiciji glumac Džon Riter, rekao da ima "smešne noge", a kada je počela da se profesionalno bavi glumom govorili su joj da treba da ide na časove glume.

Ona kaže da se uvek nasmeje kada u novinama pročita kako neki reditelj ili glumac ne želi više da snima.

- To je neki pokušaj da se odvoji umetnost od reklame, ali istina je da ko god ima neki projekat mora to da saopšti Njujork tajmsu ili u nekom drugom mediju. Sranje je da smo svi u ovome. Mi ne možemo postojati bez vas, vi ne možete postojati bez nas. To nas čini partnerima - zaključila je glumica kojoj se možda ove godine posreći i po prvi put dobije Oskara.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Variety

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike