Avio-kompanija će dopustiti mačkama i psima da lete u kabinama uz svoje vlasnike

12.03.2024

09:23

0

Autor: K. O.

Dobra vest za sve koji žele da putuju sa ljubimcima

Avio-kompanija će dopustiti mačkama i psima da lete u kabinama uz svoje vlasnike
Copyright Freepik

Aviokompanija Virgin Airlines planira da omogući putnicima da sa sobom u avion povedu svoje krznene ljubimce. Ako dobiju zeleno svetlo, postaće prva avio-kompanija u Australiji čiji će putnici, kroz 12 meseci, moći da lete sa svojim ljubimcima u kabini aviona.

U saopštenju za javnost pod naslovom "Cat's Out The Bag", avio-prevoznik je objavio svoju nameru da bude "prvi avio-prevoznik u Australiji koji će obavljati letove s kućnim ljubimcima".

U anketi sprovedenoj na društvenim mrežama 2021. godine, 85 odsto pratilaca Virgin Airlinesa glasalo je za to da avio-prevoznik pusti kućne ljubimce u kabine aviona. Dodatnih 57 odsto izjavilo je da bi leteli češće kada bi ta usluga postala stvarnost.

 

 

Ulazak u kabine bio bi dozvoljen samo manjim pasminama pasa i mačkama, a životinje će morati stati u prostor ispod sedišta. Takođe, ljubimci će morati da budu u nosiljkama i neće im biti dozvoljeno da šetaju po avionu ili da sede vlasnicima u krilu.

Oni koji se odluče za ovu opciju moraće da plate dodatnu naknadu, ali njen iznos još nije poznat.

Inače, većina velikih prevoznika u Severnoj Americi već nudi uslugu prevoza kućnih ljubimaca u kabini, ali samo na domaćim letovima, prenosi Index.hr.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike