Tri mace, svetske face: Vlasnici ih vode na najpopularnije svetske destinacije (VIDEO)

03.02.2024

11:03

0

Autor: V. I.

Mnogi od nas bi se menjali sa njima

Tri mace, svetske face: Vlasnici ih vode na najpopularnije svetske destinacije (VIDEO)
Copyright Instagram printscreen

Dok je većina mačaka kućnih ljubimaca sklupčana kod kuće u nekoj kutiji, ove pahuljaste lepotice lete širom sveta i idu na mesta o kojima mi možemo samo da sanjamo. Upoznajte Sunđer, Moka i Krofnu, trio trogodišnjih cicamaca koje putuju po zemlji i inostranstvu sa svojim vlasnicima Olivijom i Danom Ngujen.

 

 

Tokom proteklih nekoliko godina, par iz Njujorka je dokumentovao svoje odmore sa kućnim ljubimcima na društvenim mrežama i zarobio srca širom interneta sa stotinama viralnih objava. "Desertni trio“ (pošto se mačke imaju imena inspirisana slatkim poslasticama) često u rancu za prevoz kućnih ljubimaca ide ​​u razgledanje gradova, na veliku radoist svojih pratilaca na mreži. Drugi put, Nguienovi oblače Sunđer, Moku i Krofnu u odevne kombinacije koje odgovaraju njihovoj lokaciji - pozirali su u Parizu noseći beretke i prugaste džempere.

 

 

U decembru, škotski fold i dve britanske kratkodlake mačke proslavili su dve godine putovanja sa Instagram rilom u kojem su sumirani snimci kako se voze u rancu po kultnim destinacijama. Video koji ima preko dva miliona lajkova prikazuje mačke koje prolaze pored Ajfelove kule, posmatraju Amsterdam, voze se gondolom u Veneciji i uživaju po Londonu.

Nguijenovi su odgovorili na neka često postavljana pitanja u svom naslovu, objašnjavajući vrste papira neophodne za međunarodna putovanja kućnih ljubimaca - zdravstveni sertifikat koji je odobrio USDA ili pasoš EU - i kako uspevaju da lete sa sve tri mačke. Dodali su da različite zemlje i avio-kompanije imaju različite zahteve i istakli važnost prethodnog istraživanja.

Grad svetlosti najbolji

Olivija Ngujen kaže za People da ona i njen muž moraju dosta da se pripreme pre nego što odu u inostranstvo sa svojim četvoronožnim članovima porodice. Osim pribavljanja sve prave dokumentacije i rezervacije dodatne karte za letove, par treba da se uveri da će Sunđer, Moka i Krofna biti dobrodošli na svom odredištu. 

"Pariz je bio naše omiljeno mesto za odlazak sa mačkama. Trudimo se da tamo idemo sa njima svake godine. On je pogodan za kućne ljubimce i ima mnogo toga da ponudi", kaže Olivija.

Mirne zahvaljujući obuci

Na pitanje pratilaca kako im uspeva da im ljubimice budu tako smirene, Olivija kaže da su ona i Dan, koji radi kao advokat, počeli da trenuraju svoje mačke sa mini avanturama po Central parku i raznim delovima Njujorka. 

"Proces obuke je uključivao dosta pojačanja kao što su poslastice i nežno maženje. Mislim da je osnova obuke zapravo bila izgradnja poverenja sa mačićima koja je počela kod kuće od prvog dana. Kada putujemo, nastavljamo da im dajemo poslastice i nežno ih mazimo kako bi se osećale bezbedno i udobno”, kaže ona a mnogi dodaju da bi sve dali da mogu svoje kućne mačke da povedu sa sobom u inostranstvo.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike