Pas heroj: Lajanjem pomogao da se pronađe njegova vlasnica koja je pala niz padinu (VIDEO)

23.01.2024

11:17

0

Autor: K. O.

Nije bez razloga najbolji čovekov prijatelj

Pas heroj: Lajanjem pomogao da se pronađe njegova vlasnica koja je pala niz padinu (VIDEO)
Copyright Profimedia/Printscreen

Planinarka Kelsi Kolpits koja je pala 60 metara niz strmu padinu s označene staze na Havajima pronađena je i spašena zahvaljujući svom psu koji je lajao, piše NBC.

Vatrogasna stanica Honolulua rekla je u saopštenju da je u ponedeljak primila poziv o nestaloj planinarki na stazi Lanipo u četvrti Kaimuki. Hitne službe započele su akciju spašavanja, tražeći peške i odozgo helikopterom. Međutim, nisu imali mnogo sreće u toj potrazi.

Potom su drugi planinari prijavili da su čuli psa koji je lajao na strmoj padini bez vlasnika, ispričali su vatrogasci. Helikopter je uočio psa, a spasilac se spustio oko šest metara niz označenu stazu kako bi uhvatio uznemirenu životinju. Dok je prevozio psa u obližnji park, pilot je primetio objekat oko 20 metara ispod mesta gde je pas stajao. Posada se vratila po predmet i otkrila da je to torba puna ličnih stvari.

Hitne službe pronašle vlasnicu psa koji je lajao

U međuvremenu, hitne službe koje su se brinule za psa u parku primetile su vlasničko ime i broj telefona na njegovoj ogrlici. Nakon što su pozivi ostali bez odgovora, policijska uprava Honolulua se pojavila na adresi vlasnice, ali niko nije bio kod kuće.

Nakon prikupljanja daljih informacija o vlasnici, uključujući potvrdu da je njen automobil bio parkiran na početku staze, krenula je obimna i koordinisana potraga. Spasioci su pronašli vlasnicu ispod gustog lišća oko devet metara ispod njene torbe, izvestili su vatrogasci.

35-godišnja žena je helikopterom prebačena u park oko tri sata nakon prvog poziva u pomoć. Smeštena je u bolnicu radi dalje medicinske nege, prenosi Index.hr.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike