TOP 7 igara u zatvorenom s vašim ljubimcem kad je napolju hladno: Aktivan pas je srećan pas

24.01.2024

09:09

0

Autor: V. I.

Kucama je potrebna aktivnost čak i kada ne izlaze napolje zbog minusa

TOP 7 igara u zatvorenom s vašim ljubimcem kad je napolju hladno: Aktivan pas je srećan pas
Copyright Freepik

Ponekad je ili prevruće ili previše hladno da bi vaše štene bezbedno jurilo napolju. Ali svakodnevna vežba i igranje su od suštinskog značaja za njihovo mentalno i fizičko zdravlje. Postoje pametni način da vaš pas bude aktivan - a da nikada ne napušta kuću.Ako je jedino uzbuđenje koje vaš ljubimac dobije u šetnji dva puta dnevno, moglo bi da mu bude dosadno a dosada često izaziva destrukciju kod životinje. Zabava u zatvorenom prostoru pruža vam široku lepezu alata da zadovoljite svog psa. Dajemo vam TOP 7 aktivnosti u zatvorenom prostoru kako biste stimulisali svog psa mentalno i fizički, bez obzira na vremenske prilike.

1. Napravite stazu za agiliti

Ako ne možete da koristite kurs agilnosti u svom dvorištu, napravite ga u dnevnoj sobi koristeći svakodnevne predmete. Prvo, oslobodite malo prostora kako bi vaše mezimče moglo da trči i skače, a da se ne povredi ili ošteti nameštaj. Zatim pripremite:

  • Naslagane: ćebad, peškire i jastuke za preskakanje
  • Hula-hop za skakanje kroz njega
  • Veliku kutiju kroz koju vaš pas može da provuče
  • Korpu i nekoliko igračaka koje pas mora da stavi unutra
  • Stepenik za skakanje
  • Štap ili metla postavljena preko dve kutije za preskakanje
  • Lopta ili frizbi za hvatanje

Prošetajte psa kroz stazu nekoliko puta, a kada upamte stanite na kraj i pozovite ih. Ako vaš pas brzo uči, zabavite se mešajući stazu i dodajući još prepreka - i završite ludim jurišom niz hodnik za poslasticu!

@hunterandroscoe At home dog #agility course! Easy to #DIY with items from around the house. The tunnel is the only purchased item. #dogsoftiktok #dogagility #doghacks ♬ original sound - Hunter and Roscoe

2. Magične čaše

Pronađite otvoreni prostor sa podom od tvrdog drveta (ili sličnom površinom). Uputite svog psa da sedne ili legne dok postavljate igru. Poređajte tri velike plastične čaše i poslasticu. Stavite poslasticu ispod jedne od čaša, a zatim ih promešajte ispred svog psećeg druga. Onda mu recite da je pronađe. Možda ćete morati da mu pomognete da pronađe loptu prvih nekoliko puta.

 

3. Žmurke

Zabavna igra u zatvorenom prostoru za vežbanje vašeg psa u kojoj će uživati cela porodica. Sve što vam treba jeste omiljena igračka vašeg psa. Neka vaš pas ostane u jednoj prostoriji dok se vi krijete u drugoj. Kada se smirite, pozovite ga. Kada vas pronađe, nagradite ga omilenom igračkom.

 

4. Lov na uskršnja jaja i kad nije Uskrs

Ne mora da bude Uskrs da biste igrali igru inspirisanu lovom na jaja. Samo stavite malo hrane vašeg psa u igračku koja drži poslasticu i pustite ih da je njušnu kako bi uhvatili miris. Zatim, kada vaš ljubimac ne gleda, sakrijte ga u drugu sobu. Zatim ga zamolite da pronađe poslastice i posmatrajte ih kako love blago.

 

5. Trčkaranje stepenicama

Odrasli, aktivni psi koji se već lako penju uz stepenice mogli bi uživati u ovoj vežbi - sve dok nemaju problema sa leđima. Osim toga, pomaže u jačanju osnovnih veština obuke .Počnite od dna stepenica i recite svom ljubimcu da sedne i ostane. Bacite loptu na vrh stepenica, sačekajte trenutak, a zatim dajte naredbu da ide. Pustite štene da juri uz stepenice što je brže moguće da uzme loptu, a zatim mu ponovo recite da ostane. Pozovite ganazad niz stepenice. Ponavljajte dok se ne umori.

 

 

6. Igra s kalupom za mafine

Ovo je jednostavno za postavljanje i savršeno za pse svih uzrasta. Pronađite staru kalup za mafine, sakrijte komadić poslastica u svaku rupu i prekrijte svaki prostor teniskom loptom. Stavite je na pod i ohrabrite svog psa da pogleda. Cilj je da ukloni svaku loptu da bi došao do poslastica. Jedan od izazova u igri je da pas zapamti gde je našao hranu, a gde nije, posebno ako kotrlja loptu iz jedne rupe u drugu.

7.  Vučenje konopca

Psima s mnogo energije ponekad treba samo malo aktivnija svakodnevna igra da bi bili zadovoljni. Osim toga, vreme za igru je uvek odlična opcija za poboljšanje veze između vas dvoje. Dajte mu da igračku za vulu, učeći ga naredbana kao što su "stani“ i "vuci“, tako da moraju da razmišljaju o ovoj igri u zatvorenom prostoru umesto da jednostavno vuku dok ne padnete. Da biste mu zaštitili kičmu, uverite se da se kreeu više sa jedne na drugu stranu i napred-nazad, a ne gore-dole.

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike