Da li doživljavate zimu kao haski ili kao labrador: Urnebesna reakcija kuca na hladnoću nasmejala 15 miliona ljudi

21.01.2024

09:24

0

Autor: V. I.

Viralni video s psima s kojima svako od nas može da se poistoveti

Da li doživljavate zimu kao haski ili kao labrador: Urnebesna reakcija kuca na hladnoću nasmejala 15 miliona ljudi
Copyright Profimedia

Svaki pas je drugačiji - neki vole plažu, neki mrze vodu, neki su najsrećniji na niskim temperaturama, dok će drugi teškom mukom izaći u šetnji u snežnim danima.

Video koji je @grizzlithehuskibear objavio na TikTok u savršeno prikazuje razliku između dve najpopularnije rase, crnog labradora i haskija.

 

 

Na snimku koji je pregledan više od 15 miliona puta, može se videti haski kako se razdragano valja po debelom snegu, gurajući glavu ispod snežne površine, veseo i ekstatičan.

"Moj haski kada je napolju dva stepena Celzijusa VS.“, glasi tekst, a zatim sledi: "Moj labrador kada je napolju dva stepena“, dok se snimak pretvara u namrgođenog crnog labradora koji se sklupčao ispred vatre.

"Bitno da su oboje srećni“, piše u natpisu.

Haski: Dobroćudni begunci

Haski su snažni i izdržljivi psi sa prepoznatljivom, gustom dlakom koja ih štiti u hladnim klimama. Ovi psi su poreklom iz Sibira, gde su ih nomadska plemena Čukči koristila za vuču sanki. Haskiji su srednje veličine, s plavim ili smeđim očima (ponekad i oba), i karakterističnim šarama na licu koje ih čine prepoznatljivim.

Poznati su po svojoj prijateljskoj i dobroćudnoj naravi, ali i po izrazitoj nezavisnosti i tvrdoglavosti. Haskiji su vrlo aktivni psi koji zahtevaju redovnu fizičku aktivnost, što ih čini idealnim za ljude koji vole duge šetnje ili trčanje. Zbog njihove istorije kao radnih pasa, haskiji imaju visok nivo energije i izdržljivosti.

Njihova gusta dlaka zahteva redovno četkanje, naročito tokom perioda linjanja. Haskiji su takođe poznati po svom glasnom i jedinstvenom zavijanju. Uprkos svojoj velikoj energiji i potrebi za aktivnošću, mogu se dobro prilagoditi životu u porodici, ali je važno da im se obezbedi dovoljno prostora i aktivnosti. Ovi psi su takođe poznati po svojoj sklonosti ka bekstvu, pa je bitno da imaju sigurno ograđeno dvorište.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Insta Husky (@lnstahusky)

 

Labrador: Odani prijatelj

Labrador retriveri su jedna od najpopularnijih pasmina pasa u svetu, poznati po svojoj prijateljskoj naravi, inteligenciji i odanosti. Poreklom iz Kanade, prvobitno su korišćeni za pomoć ribarima, ali su se brzo proslavili kao izvanredni porodični ljubimci, kao i psi vodiči i terapijski psi.

Labradori su srednje do velike veličine, s kratkom, gustom dlakom koja je otporna na vodu. Dostupni su u tri boje: crna, žuta i čokoladna. Jedna od njihovih najpoznatijih karakteristika je snažan rep, sličan vidri, koji im pomaže u plivanju, što je aktivnost koju ovi psi posebno vole.

Labradori su poznati po svojoj strpljivosti i prijateljskom temperamentu, što ih čini idealnim za porodice s decom. Takođe su vrlo inteligentni i poslušni, što olakšava njihov trening. Aktivni i energični, labradori zahtevaju redovnu fizičku aktivnost kako bi ostali zdravi i srećni.

Sa svojom nežnom naravi, inteligencijom i sposobnošću za obuku, labradori su savršeni kao kućni ljubimci, ali i u različitim ulogama kao što su traženje i spasavanje, rad sa osobama s posebnim potrebama i kao psi vodiči.

 

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike