Ružne, ali ne i tužne: Rase pasa koje ne bismo voleli da vidimo u pomrčini

19.01.2024

09:24

0

Autor: V. I.

Ioak, ne sudite o knjizi po koricama

Ružne, ali ne i tužne: Rase pasa koje ne bismo voleli da vidimo u pomrčini
Copyright Profimedia

Pas nije samo četvoronožni prijatelj; on je deo porodice. U ovom zanimljivom pregledu, upoznajemo se sa sedam rasa pasa koje možda ne osvajaju nagrade za lepotu, ali svakako osvajaju srca. Ove "ružne" rase su jedinstvene, neodoljive na svoj način i dokaz su da lepota nije merilo vrednosti ljubimca. Svaka od njih ima svoj jedinstveni šarm i sposobnost da pruži bezuslovnu ljubav i radost svojim vlasnicima. Konačno, ljubav koju pružaju nadmašuje bilo kakvu fizičku karakteristiku.

Studije pokazuju da sedam od 10 vlasnika pasa smatra svoje ljubimce najboljim prijateljima, nevezano za njihov izgled.

Lepota je u očima posmatrača

Šta jedna osoba može videti kao ružno, druga može videti kao šarmantno i privlačno. Naš pregled uključuje rase koje su poznate po svom neobičnom izgledu, ali i po svojim divnim osobinama.

1. Kineski ćubasti pas

Kineski ćubasti pas, poznat i pod imenom kineski kukmasti pas, poznat je po svom jedinstvenom izgledu - uglavnom bez dlake, s pegavom kožom i čiroki fizurom na glavi i šapama. Njihovi šiljati zubi i neobičan osmeh čine ih jedinstvenima. Uprkos neobićnom izgledu, njihova odanost i posvećen karakter osvojile su srca mnogih.

 

2. Mops

Mopsi su poznati po svom izbuljenim očima, ravnoj njušci i naboranim obrvama. Iako imaju neobičan izgled, ovi psi su veoma voljeni zbog svoje brižne, ali komične prirode.

 

3. Engleski bul-terijer

Sa svojom gomoljastom njuškom i očima poput perlama, engleski bul terijeri su jedinstveni u svojoj ružnoći. Poznati su po svojoj zabavnoj i prijateljskoj prirodi.

 

4. Majmunski pinč

Majmunski pinč je mali pas sa karakterističnim izgledom koji uključuje hladne ili nepokolebljive ličnosti. Njihovo neuređeno krzno i tupe njuške čine ih posebnim.

 

5. Meksički bezdlaki psi

Meksički bezdlaki psi (ksolo) je jedna od najstarijih rasa na svetu. Prilagođeni toplim klimama, sa svojim čekinjastim brkovima i naboranim glavama. Oni su mirni i puni ljubavi a vezuju se uglavnom za jednu osobu. Prema nekim verovanjima poseduju isceliteljske moći, u Centralnoj Americi su poznati kao "psi lekari“ jer toplota njihovog tela pomaže ljudima u izlečenju artritisa i drugih bolesti.

 

6. Buldog

Buldozi su poznati po svom zdepastom izgledu i zdravstvenim problemima zbog uzgoja. Ipak, njihovo mirno, prijateljsko ponašanje čini ih ljubimcima koji se lako vole.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Z E U S (@itszeusthebulldog)

 

7. Napuljski mastif

Napuljski mastifi su poznati po svojoj naboranoj koži koja visi sa njihovih tela. Ovi psi su veliki i impresivni, sa karakterističnom pojavom. 

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike