Znakovi koje ne smete ignorisati kod svog ljubimca: Kako prepoznati da je u nevolji

27.09.2023

09:42

0

Autor: K. B.

Vaši kućni ljubimci komuniciraju s vama na svoj način, a postoje suptilni znakovi koje ne bi trebalo ignorisati

Znakovi koje ne smete ignorisati kod svog ljubimca: Kako prepoznati da je u nevolji
Copyright Freepik

Mahanje repom kod pasa i predenje kod mačaka su očigledni znaci zadovoljstva, ali postoje i trenuci kada vaši ljubimci traže pomoć na neobične načine. Na primer, uništavanje imovine može biti znak nemira i trebalo bi ga shvatiti ozbiljno ako postane učestalo ponašanje. Ponekad, pas koji traži pažnju može se okrenuti na leđa kako biste mu trljali stomak, što može biti njegov način za poziv u pomoć. Kod mačaka, često praćenje vlasnika može biti znak teskobe. Ako se vaši ljubimci ponašaju neuobičajeno ili ponavljaju iste obrasce ponašanja, važno je prepoznati da to može biti njihov način da vam kažu da nešto nije u redu.

Naravno, postoje i vidljivi simptomi koji ukazuju na potrebu za pomoći. Neki psi mogu uništavati imovinu zubima, a ovo ponašanje može ukazivati na razne smetnje. Mačke koje se neprestano ližu ili imaju kraste mogu patiti od infestacije buvama, što zahteva pažnju. Oba kućna ljubimca mogu postati letargična ili izbegavati određene delove kuće kada su prisutne buve ili krpelji. Buve i krpelji su ozbiljni problemi, pa je važno znati kako ih prepoznati i reagovati na vreme kako biste osigurali zdravlje svojih ljubimaca.

Freepik
 

Zaključak

Vaši kućni ljubimci komuniciraju s vama na svoj način, a postoje znakovi koje ne bi trebalo ignorisati. Uništavanje imovine ukazuje na nemir kod pasa, dok stalno praćenje vlasnika može biti znak teskobe kod mačaka. Vidljivi simptomi, kao što su kraste ili promene u ponašanju, takođe mogu zahtevati pažnju. Buve i krpelji su ozbiljni problemi koje treba prepoznati.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike