Brzinom munje: Upoznajte 5 najbržih rasa pasa na svetu

19.09.2023

09:20

0

Autor: K. B.

Bilo da tražite psa za trkačka takmičenja, aktivni život ili jednostavno volite rase koje odišu brzinom, ovi psi će sigurno zadovoljiti vaše kriterijume

Brzinom munje: Upoznajte 5 najbržih rasa pasa na svetu
Copyright Profimedia

Kada razmišljamo o brzini, obično nam prvo padnu na pamet gepardi ili atletičari na trkalištima. Međutim, svet pasa takođe krije prave zvezde brzine, čiji sprintovi su impresivni i zadivljujući. Ako ste zaljubljenik u dinamiku i ljubitelj pasa, ove rase će vas definitivno ostaviti bez daha!

Greyhound (Hrt)

Poznat kao pravi sportista među psima, hrt je neosporni kralj brzine u svetu pasa. Njegova izdužena građa, dugačke noge i aerodinamično telo omogućavaju mu da dostigne brzinu do neverovatnih 70 km/h.

Profimedia
 

Saluki (Perzijski hrt)

Poreklom sa Bliskog istoka, Saluki je ne samo brz, već i prelep pas. Može postići brzinu do 60 km/h. Osim svoje brzine, ovu rasu krase i elegantna građa i svilenkasti kaput.

Profimedia
 

Whippet

Nekada poznat kao "siromašni hrt", Whippet je manja verzija engleskog hrta, ali to ga ne sprečava da bude brz. Ova rasa može postići brzinu od 55 km/h, što je iznenađujuće za njegovu veličinu.

Profimedia
 

Borzoi (Ruski hrt)

Ovaj aristokratski pas, takođe poznat kao ruski hrt, kombinuje snagu i brzinu. Iako možda nije tako brz kao Greyhound, Borzoi bez napora postiže brzinu od 50 km/h.

Profimedia
 

Doberman

Dok mnogi ne smatraju Dobermana tipičnom trkačkom rasom, ovaj pas je iznenađujuće brz. Sa maksimalnom brzinom od 44 km/h, Doberman kombinuje snagu, izdržljivost i agilnost.

Pixabay
 

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike