Veterinarka otkriva najomiljeniju rasu pasa: Savršeni ljubimci za vašu porodicu

23.09.2023

10:09

0

Autor: K. B.

Veterinarka Tes Nolan svakodnevno provodi dane lečeći pse i mačke u predivnoj Australiji

Veterinarka otkriva najomiljeniju rasu pasa: Savršeni ljubimci za vašu porodicu
Bernski planinski pas - Copyright Pexels

Nedavno je svoju strast prema životinjama podelila na društvenim mrežama, otkrivši da je njen omiljeni izbor među rasama pasa - bernski planinski pas.

Ovaj pas je postao poznat po svom izuzetno mirnom temperamentu i nežnoj prirodi. Njih često opisuju kao "nežne džinove", i to s razlogom. Idealni su za hladnije krajeve jer su prvobitno odgajani kao radni psi u Švajcarskoj, gde su se suočavali s izazovima niskih temperatura.

Međutim, iako su ovi psi izuzetno privrženi svojim vlasnicima, to takođe može biti i njihova mana. Tes je upozorila na to da bernski planinski psi vole biti u blizini svojih vlasnika i da mogu ispoljavati anksioznost kad su ostavljeni sami predugo.

Pixabay
 

Ova rasa je i fizički jaka i atletska, pa se i danas često koristi na farmama za čuvanje stoke. Ipak, važno je napomenuti da bernski planinski psi imaju relativno kratak životni vek i obično žive između šest i osam godina.

"Moji bernski planinski psi su savršeni za našu porodicu. Moj ima već dve godine i izuzetno dobro se slaže s mojom ćerkom", pohvalio se jedan tata, potvrđujući tako da ova rasa može biti divan izbor za porodice koje traže vernog i ljubaznog četvoronožnog člana.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike