Mali prostor, velika ljubav: Otkrijte četiri najbolje rase pasa za život u malom stanu

13.05.2023

11:49

0

Autor: K. B.

Kada imate malo mesta, ali veliko srce spremno za ljubav, ne morate se odreći ideje da imate psa

Mali prostor, velika ljubav: Otkrijte četiri najbolje rase pasa za život u malom stanu
Ilustracija - Copyright Unsplash

Život u malom prostoru ne mora značiti da morate odustati od ideje da imate psa kao ljubimca. Postoje određene rase pasa koje se dobro prilagođavaju životu u ograničenom prostoru i mogu biti idealni saputnici za vas. Evo četiri najbolje rase koje se preporučuju za život u ograničenom prostoru:

Francuski buldog

Ova rasa pasa je poznata po svom mirnom i prilagodljivom temperamentu. Francuski buldozi su srednje veličine, ne zahtevaju puno vežbanja i zadovoljavaju se šetnjama po parku ili igrom u kući. Takođe su poznati po svojoj ljubaznoj prirodi i odlično se slažu sa decom i drugim kućnim ljubimcima.

Freepik
 

Pudla

Pudle su inteligentne, energične i veoma prilagodljive rase pasa. One dolaze u različitim veličinama, uključujući i minijaturne pudle koje su savršene za život u malom prostoru. Pudle su vrlo poslušne, lako se obučavaju i imaju nisku tendenciju linjanja, što može biti pogodno za ljude koji imaju alergije na dlaku.

Bostonski terijer

Ovi mali psi su puni energije, ali imaju i prilagodljivu prirodu koja ih čini dobrom opcijom za život u stanu ili manjem domu. Bostonski terijeri su odani, ljubazni i vole biti u blizini svojih vlasnika. Njihova kratka dlaka zahteva minimalno održavanje, a šetnje i igre u zatvorenom prostoru mogu zadovoljiti njihovu potrebu za aktivnošću.

Freepik
 

Čivava

Ovo je najmanja pasmina pasa na svetu, idealna za život u malom prostoru. Čivave su vrlo prilagodljive i mogu se lako smestiti čak i u najmanje stanove ili apartmane. Iako su malene veličine, čivave su hrabre, pažljive i privržene svom vlasniku. Potrebno je obezbediti im dovoljno pažnje, socijalizacije i stimulacije kako bi bile sretne i zadovoljne.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike