Upoznajte Perl, najnižeg psa na svetu! Ova čivavica manja je od štapića za sladoled, a obožava lososa i skupocene stvarčice! (FOTO/VIDEO)

18.04.2023

09:11

0

Autor: Milica Mališ

Jedva je veličine kreditne kartice, a visoka kao rolna toalet papira

Upoznajte Perl, najnižeg psa na svetu! Ova čivavica manja je od štapića za sladoled, a obožava lososa i skupocene stvarčice! (FOTO/VIDEO)
Copyright Profimedia

Čivava Perl (Biser)  ušla je u Ginisovu knjigu rekorda kao najniži pas na svetu!

Dvogodišnjakinja je visoka tačno 3,59 inča (oko 9 cm)  i dugačka 5 inča (12cm), a manja je od štapića za sladoled, jedva je veličine kreditne kartice i visoka otprilike kao rolna toalet papira.

Ova preslatka čivavica rođaka je prethodne rekorderke, Mirakl Mili, koja je bila visoka 3,8 inča i bila je poznata po svojoj ličnosti.  Volela je da plazi jetik na fotografijama, i vlasnica im je bila ista. Ona je uginula pre nego što je Perl rođena, u septembru 2020. godine.

 

Perl i Mili su na rođenju bile teške manje od jedne unce (oko 28 grama)!

Semlerova kaže da je Pearl „mala diva“, kojoj su piletina i losos omiljena hrana i koja voli „da se lepo oblači“.

 

 

Trominutni video koji je objavljen na GVR-ovom Tviter nalogu prikazuje montažu Pearl kako se obavlja svoju svakodnevnu rutinu - šeta, doteruje se, igra se igračkama, a u nizu modernih odevnih predmeta, uključujući vezene džempere i suknjicu za balerine, nosi i  ogrlicu ukrašenu draguljima.

Par je uživao u kupovini tokom nedavnog putovanja u Milano, gde je Perl debitovala na velikom ekranu u italijanskom TV programu. Izneli su je na binu u korpi u obliku uskršnjeg jajeta i ostala je izuzetno mirna pred publikom u studiju uživo, prenosi GVR.

- Blagosloveni smo što je imamo i što imamo ovu jedinstvenu priliku da oborimo sopstveni rekord i podelimo sa svetom ovu neverovatnu vest - rekla je ponosna vlasnica.

 

Kako je Perl izmerena?

- U skladu sa pravilima rekorda, svako merenje je rađeno od osnove prednje noge do vrha grebena (greben između lopatica) u pravoj vertikalnoj liniji - rekao je veterinar.

GVR kaže da je najniži pas ikada zabeležen bio patuljasti jorkširski terijer u vlasništvu Artura Marplsa, bivšeg urednika nedeljnika Naši psi iz Ujedinjenog Kraljevstva. Njeno ime je bilo Silvija, prema ekspertima Jorkija.

- Pas veličine pesnice bio je visok 7 centimetara, a dugačak oko 9 centimetara od vrha nosa do repa. Umro je 1945. godine, neposredno pre svog drugog rođendana.

Bonus video:

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike