Izgledaju zastrašujuće, a u stvari su prave maze: Ovo je pet rasa čiji izgled najviše vara

10.05.2023

18:22

0

Autor: K. O.

Neki su savršeni porodični psi

Izgledaju zastrašujuće, a u stvari su prave maze: Ovo je pet rasa čiji izgled najviše vara
Psi - Copyright Freepik

Poznato je da veterinari smatraju da je pas zapravo odraz svog vlasnika bez obzira da li se radi o onom sa pedigreom ili o nekom mešancu.

Međutim, svaka rasa ima i neke svoje osobenosti, a pojedini psi dobili su zastrašujuć izgled, a pitom karakter. Ovo je pet "strašnih" maza:

1. Doga

Oni su džinovski, pa mnogi osete strah kada su u njihovoj blizini. Mogu da narastu do 75 centimetara (kada stoje na četiri noge) i budu teški oko 70 kilograma, ali zapravo je reč o rasi vrlo umiljate i nežne naravi. Štavoše, vole decu i puni su ljubavi.

 

 

Doge su izrazito društvene i prijateljski raspoložene prema drugim životinjama, pa ni vaša maca ne mora da se boji.

2. Bokser

Poznat je i po tome što i te kako ume da oraspoloži vlasnika u svakoj situaciji. To je pravi veseli slatkiš. Učiniće to i tako da mu se “ponudi” za maženje kada oseti da je njegov vlasnik potišten ili tužan.

 

 

Na prvi pogled deluje opasno, ali bokser jednostavno obožava ljude i od prostranog mesta za život važnije mu je da ima vlasnika koji zna da mu uzvrati ljubav, zbog čega može da živi i u stanu.

3. Irski vučji hrt

Iako je možda najveći pas, on je jedan od najmanje agresivnih pasa. Sa svima se odlično slaže, pa baš i nije za psa čuvara, ali je zato idealan porodični pas.

 

 

U prošlosti je uzgajan da lovi i ubija vukove. Naraste i više od 80 centimetara (kada stoji na sve četiri noge) i teži oko 55 kilograma.

4. Engleski buldog

Ispod opasnog izraza lica, brojnih nabora i oštrog pogleda krije se pravi emotivac koji obožava ljude. U pitanju je vrlo strpljiva rasa i ne zahteva istrčavanje, a s decom je vrlo pažljiv i smiren.

 

 

Zamišljate kako ste se izvalili, gledate TV dok vam ljubimac pravi društvo - onda je ovo rasa za vas.

5. Leonberger

Liči na lava, na šta i samo ime ukazuje, a ova nemačka rasa uzgajana je za rad. Ipak, narav mu nimalo nije divlja ni opasna, više nalikuje naravi cica-mace, a ne lavljoj.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hero (@leonbergerhero)

 

Leonberger je poslušan i pouzdan pas i upravo je ta njegova stabilna narav ono čime se uzgajivači najviše ponose, prenosi Zadovoljna.hr.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike