Ulepšaće vam jutro: Vlasnica naučila svog psa da čita i on to perfektno radi (VIDEO)

29.08.2022

06:46

0

Autor: Z.A.S.

Kod poslednje komande se malo zbunio, ali je ipak brzo shvatio da je pogrešio

Ulepšaće vam jutro: Vlasnica naučila svog psa da čita i on to perfektno radi (VIDEO)
Australijski ovčar - Copyright Pixabay

Kućne ljubimce, a posebno pse, možemo da izdresiramo. Postoje mnogi dreseri koji će se rado pozabaviti vašim ljubimcem ukoliko vam želja bude da on perfektno nauči sve komande.

Sa druge strane, u poslednje vreme se pojavljuju i druge opcije komunikacije sa ljubimcima, pre svega iz potrebe da ih ljudi bolje razumeju.

Možda ste imali priliku da na nekoj od društvenih mreža naletite na neki od klipova u kojima se vide psi kako na neko pitanje vlasnika odgovaraju pritiskanjem tastera iza kojeg se krije neka reč.

Tasteri budu raznih boja i psi, logično, zapamte uz koju boju ide koja reč, pa na taj način i komuniciraju sa svojim voljenim vlasnicima.

Međutim, na društvenoj mreži "Instagram", pojavio se video koji nas je doslovno oborio s nogu. U njemu se jasno vidi da je vlasnica naučila psa da čita.

Dobro ste pročitali. Ni nama nije baš najjasnije kako joj je to pošlo za rukom, ali jesmo videli da sve što ona radi jeste da svom australijskom ovčaru pokazuje papire na kojima su ispisane komande "sedi" i "dole", a zatim ih kombinuje.

Prvo mu je pokazala papir na kome je pisalo "sedi" i on je seo. Zatim mu je pokazala papir na kome je pisalo "dole" i on je zaista legao. Nakon toga mu je ponovo pokazala papir na kome je pisalo da sedne i on je ubrzo, iz ležećeg, prešao u sedeći položaj, a nakon toga mu je rekla da ustane i putem poruke na papiru mu je naredila da legne.

Tu se ovaj preslatki australijski ovčar zbunio pa je isprva seo, ali je ubrzo shvatio da je pogrešio, pa je brže-bolje legao.

Pogledajte snimak koji je odmah postao viralan:

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike