Mislite da poznajete svog psa? Veterinarka otkrila zašto vaši ljubimci zakopavaju slatkiše i hranu i šta zaista znači kada mašu repom

26.08.2022

07:22

0

Autor: Z.A.S.

A ni to što leže na leđima ne znači da uvek žele da ih mazite po stomaku

Mislite da poznajete svog psa? Veterinarka otkrila zašto vaši ljubimci zakopavaju slatkiše i hranu i šta zaista znači kada mašu repom
Pas zakopava hranu - Copyright Profimedia

Svaki vlasnik smatra da najbolje poznaje svog ljubimca. Međutim, sudeći po rečima veterinarke Linde simon, postoji nekoliko mitova o psima u koje ljudi često veruju.

- Pre nego što su postali kućni ljubimci, divlji psi su zakopavali hranu da bi je imali za kasnije i da im je drugi psi ili grabljivci ne bi uzeli. To se sada ponavlja kod pripitomljenih pasa. Oni kriju svoje poslastice koje smatraju vrednima u strahu da će im biti oduzete - pojasnila je Simon.

Takođe, kaže dr Linda, ukoliko pas legne na leđa, to ne znači uvek da želite da mu češkate stomak.

Pixabay
 

- To zapravo može biti znak pokornosti i teskobe. Često ukazuje na to da je pas zabrinut. Obratite pažnju na govor tela i moći ćete bolje da procenite kako se pas oseća i šta ćete treba da uradite - dodala je ona.

Dr Simon ističe i da mahanje repom ne govori samo da je pas srećan.

- Ako maše repom, ali je u isto vreme napet ili nervozan, to je mogući znak teskobe ili čak agresije. Međutim, ako pas deluje mirno i opušteno dok maše repom, onda imate srećnog psa - zaključila je.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike