Pet uvrnutih naučnih teorija o zaljubljivanju: Od vrste ishrane do izazivanja zavisnosti

08.05.2024

13:32

0

Autor: K. O.

Nije lako shvatiti ljubav

Pet uvrnutih naučnih teorija o zaljubljivanju: Od vrste ishrane do izazivanja zavisnosti
Ljubavni horoskop - Copyright Freepik

Od romanse u vrtiću do stručnjaka za brak, svaka faza života je puna pokušaja da se shvati ljubav. Učimo iz iskustva i horor priča prijatelja, čitajući kolumne i iz maminih isprobanih saveta.

Ali kada je u pitanju romansa, postoje neke prilično uvrnute teorije o tome kako se zaljubiti, biti i ostati zaljubljen.

Evo pet najčudnijih naučnih teorija o zaljubljivanju, prema istraživanju:

1. Vaša ishrana određuje vaš život u vezi

Ovo zvuči sablasno kao da je u pitanju neka izopačena verzija vas, ali prema studiji iz aplikacije za upoznavanje "Are You Interested?" muškarci su češće posezali za ženama vegetarijankama, dok su žene češće pogađale one koji jedu meso. Stepen verodostojnosti tanjira i požude je upitan, ali to je sjajna pomisao za vas tokom ručka.

Freepik
 

2. Tražimo partnere koji su kao naša porodica

Ova teorija je zasnovana na ideji da se okružujemo poznatim, nečim u šta se možemo uklopiti. Navikli smo da imamo određenu ravnotežu u odnosima, pa je logično da to podsvesno tražimo kod partnera. Ali kada vaš dečko počne da nosi isti losion posle brijanja kao i vaš tata, vreme je da napravite korak unazad.

3. Ljubav možete pronaći samo kada prestanete da je tražite

Da li ijedna osoba ikada zaista prestane da traži ljubav? Sumnjivo. Ali umesto da to postane aktivan deo vašeg života, pronalaženje ljubavi treba da dođe organski. Usredsredite svoje vreme na druge stvari koje obogaćuju vaš život. Ljubav vašeg života možda je samo u pozadini vaše omiljene knjižare ili delite svoj afinitet prema nedeljnim jutarnjim posetama pijaci.

Freepik
 

4. Zaljubljivanje je kao kokain

Pa, osim što nije protivzakonito. Prema studiji sa Medicinskog koledža Albert Ajnštajn u Njujorku, naši mozgovi svetle u ljubavi na isti način kao da smo na kokainu. Gotovo da ima smisla - ljubav je strava i sigurno može izazvati zavisnost.

5. Potrebno je samo četiri minuta da se zaljubite

Konačno, način na koji milenijalci mogu pronaći romansu. Ništa ne govori o pravoj ljubavi kao trenutno zadovoljstvo, a evo vam šanse da pogrešite, za sve one koji kažu da je za ljubav potrebno vreme za izgradnju poverenja i posvećenosti. Prema studiji koju je preradio Njujork tajms, četiri minuta buljenja može da vas natera da se osećate kao da ste zaljubljeni. Ali četiri neprekidna minuta jedne aktivnosti? Čini se da ne preostaje ništa drugo nego da se zaljubite, piše Your Tango.

Profimedia
 

Da li je neka od ovih ljubavnih teorija funkcionisala u vašem životu?

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike