Tri sitne stvari koje rade pametne žene, pa njihovi muževi ne žele da ih varaju

17.03.2024

13:32

0

Autor: K. O.

Jednostavno, ne misle na druge žene

Tri sitne stvari koje rade pametne žene, pa njihovi muževi ne žele da ih varaju
Copyright Profimedia

Toliko žena svakodnevno je zabrinuto da će ih njihovi muževi ili momci prevariti. Skandal Ešli Medison (sajt koji je omogućavao da se ljudi pronađu za vanbračne afere) je odličan primer koliko je neverstvo stvarno i rasprostranjeno. Hakeri su objavili imena 37 miliona korisnika Ešli Medison, izlažući ih svetu i njihovim suprugama, koje „nisu znale“ za aferu (tj. ili nisu imale pojma, ignorisale su svoju intuiciju, ili su je znale i prihvatile to).

Prema podacima prikupljenim od The Normal Bara, 33 odsto muškaraca priznaje da je bilo neverno... ali to su samo oni koji to priznaju. Dakle, možete li sprečiti svog čoveka da zaluta? Moguće je.

Prema studiji Tekas A&M iz 2013. godine, muškarci bi mogli da varaju samo zato što imaju jače impulse. A smanjenje tih impulsa (tu dolazite vi, žene) može smanjiti verovatnoću da vaš muškarac vara.

Jednu stvar treba da pomenem iskreno — NEMA garancije da NIKAD neće prevariti. Sve dok postoji slobodna volja, vaš muž ima mogućnost da zaluta. Međutim, pametne žene znaju da postoje jednostavne stvari koje možete učiniti da ohrabrite bolji brak kako ne bi želeli da varaju. Ono što treba da uradite je da vratite pravu ljubav i povezanost u svoju vezu. Evo kako pametne žene zauvek drže srca svojih muževa usmerena na njih.

Evo tri jednostavne stvari koje pametne žene rade tako da njihovi muškarci nikada ne žele da varaju:

1. Grle svog momka svaki dan

Važna je fizička priroda vaše veze. Uključuje: držanje za ruke, gledanje u oči, ljubljenje, milovanje i vođenje ljubavi. Ovo može izgledati očigledno, ali prečesto previdimo i zaboravljamo da jednostavno pružimo ruku i dodirnemo svog partnera. Ako je to tako za vas, onda odvojite vreme za intimnost, naklonost i fizički kontakt. Nemojte biti toliko zaokupljeni svakodnevnim životom da svoju vezu uzimate zdravo za gotovo.

Freepik
 

Predlažem da se zagrlite u prolazu, poljubite u odgovarajućem trenutku ili bilo koji gest koji vam je fizički pun ljubavi koji možete učiniti tokom dana. Što vaš raspored postaje zauzetiji i što su vam životi užurbaniji, ovi brzi fizički gestovi puni ljubavi su važniji za zdravlje vaše veze. Međutim, svima nam je potrebna dublja intimnost. Svaki par mora da nađe vremena za duže periode zajedništva. Na primer, odvojite vreme najmanje jednom nedeljno za duže, intimne aktivnosti. (A ako propustite jednu nedelju, uvek možete da uradite dve sledeće!)

2. Imaju vremena za razgovor

Povezivanje na mentalnom nivou pomaže da parovi budu zajedno, a zdrava, česta komunikacija ključna je za svaku uspešnu vezu. Ako ne komunicirate redovno sa svojim partnerom, kako možete očekivati da znate šta oni osećaju? Kako bi oni uopšte mogli da znaju šta osećate ako im ne kažete? Prečesto otkrijemo da razgovaramo jedni o drugima umesto jedni sa drugima. Predlažem da posvetite 15 minuta dnevno samo da razgovarate jedni sa drugima.

U dobrom danu, možete jedno drugom da kažete šta cenite i volite jedni o drugima. Na ne baš dobar dan, možete razgovarati o vašem konkretnom problemu ili zabrinutosti. Ali nemojte to praviti kao "dušo, moramo da razgovaramo". Povežite se. Budite prijatelji. U istom ste timu.

Profimedia
 

3. One znaju kako da budu tu za njega

Biti zajedno u istoj prostoriji nije isto što i "biti" zajedno. Ovo poslednje zahteva svesnost — svest (i prisustvo u) šta se dešava u sadašnjem trenutku. A, biti u vašoj vezi sve je u tome da primetite šta se dešava sa vašim supružnikom ovde i sada. Kakvo je njegovo raspoloženje? Šta vam govori njegov govor tela? Ne možete zadovoljiti potrebe svog muža ako zaista ne primetite šta su. Male stvari koje primetite i na koje reagujete na pozitivan način pomažu da vaša veza bude jača.

U našem rasejanom društvu (TV, mobilni telefoni i digitalni uređaji), možda ćete morati da vežbate ovu povećanu svest o svom supružniku, svom okruženju i vašoj vezi. Počnite pronalaženjem trenutaka između i fokusirajte se samo na jednu stvar. (Možete da počnete tako što ćete odložiti telefon.)

Muškarcu je teško da se oseća voljenim kada je pažnja njegove žene tu samo polovično. Zapamtite, da li vaš muškarac vara, na kraju je van vaše kontrole. Ali, da li ćete svoju naklonost i pažnju preliti u svoj brak ili ne, u potpunosti je vaš izbor. Šanse da će vaš muž prevariti se smanjuju kada se zbog vaše ljubavi oseća dobro, piše YourTango.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike