Zašto kažeš ljubav, a misliš na sebe: Tri rečenice koje manipulator izgovara da bi vas držao zarobljene

06.03.2024

13:08

0

Autor: V. I.

Njima je jedino bitno da dobiju šta žele, a to je najčešće totalna kontrola nad žrtvom

Zašto kažeš ljubav, a misliš na sebe: Tri rečenice koje manipulator izgovara da bi vas držao zarobljene
Copyright Profimedia

Nekim ljudima nedostaje empatija i koriste manipulaciju kao sredstvo kontrole u svojim vezama ili brakovima. Ove tri rečenice su samo neki od tipičnih alata koje manipulatori koriste, prikrivajući ih kao izraze ljubavi, ali zapravo su to strategije za ostvarivanje vlastitih ciljeva, nauštrb svojih žrtava.

"Sve što činim za tvoje je dobro"

Često čujemo ovu rečenicu kao izraz brige i pažnje, ali manipulatori je koriste kako bi nametnuli svoju kontrolu. Tvrdnja da nešto rade "za vaše dobro" može da zvuči plemenito i puno ljubavi, ali često je to samo način da vas manipulator navede da prihvatite ono što želi, pod izgovorom da je to za vašu korist.

Profimedia
 

"Zar mi ovako vraćaš?"

Manipulatori često koriste ovu frazu kako bi izazvali osećaj krivice kod svojih partnera. U pokušaju da vas nateraju da se osećate loše zbog toga što ne ispunjavate njihova očekivanja, manipulatori zapravo samo teže ostvarenju vlastitih ciljeva, a ne brinu o vašim osećajima ili potrebama.

"Očekivao sam više od tebe"

Ova rečenica ima moć da umanji vašu vrednost u očima manipulatora. Korišćenjem ove fraze, oni pokušavaju da vas navedu da se osećate inferiorno u odnosu na njih, čime osiguravaju svoju dominaciju. Cilj im nije da vas podrže ili ohrabre, već da manipulišu kako bi ostvarili svoje ciljeve.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike