Sve više žrtava novog trenda u zabavljanju: Spajder vebing pustoši srca i ostavlja ljude izbezumljenim

03.11.2023

13:33

0

Autor: V. I.

Ako vas odnos s voljenom osobom često čini da se osećate sluđeni, možda ste žrtva ovog novog opasnog trenda

Sve više žrtava novog trenda u zabavljanju: Spajder vebing pustoši srca i ostavlja ljude izbezumljenim
Copyright Profimedia

Samci, čuvajte se! Baš kad krenu zimski praznici, manipulatori emocijama razmile se tražeći svoje žrtve. Tako je nastao veoma zlokoban trend u zabavljanju poznat kao spajder-vebing (eng. paukova mreža) koji, kako mu samo ime kaže, obuhvata ljude koji, poput pauka, pletu mrežu toksičnosti oko svojih žrtava. Ova brutalna mešavina lošeg ponašanja i igranja igrica čini stvari još bolnijim za nesrećne samce koji postaju plen njihovih početnih čari. 

Profimedia
 

Stručnjak za dejting Ema Hathorn rekla je za Metro: "Spajder vebing je mreža prevare i manipulacije koja može zarobiti žrtve u nestabilnoj i toksičnoj vezi". 

Znaci za uzbunu

Znake upozorenja je često teško uočiti, što znači da ljudi imaju tendenciju da propuste prve naznake da njihov partner plete mrežu oko njih.

1. Prva crvena zastavica na koju treba obratiti pažnju jeste lav bombing (eng. ljubavno bombardovanje). Ako vas neko prvo obasipa pažnjom, poklonima i romantičnim gestovima, a zatim iznenada prestane s njim, to može biti znak njegovog pravog karaktera. 

2. Ukoliko vaš partner kruži iz jedne krajnosti u drugu i varira od toplog do hladnog, onda ste možda žrtva bred krambinga (eng. davanje mrvica), što je takođe deo spajder vebinga. 

3. Sledeći znak na koji treba da pazite je gaslajting, kada vaš partner pokušava da preuzme kontrolu nad vašom pričom o događajima. Ema je dodala: "Oni poruču stvari koje su rekli ili uradili, ili vas navode da verujete da ste iracionalni i da dovedete u pitanje svoju realnost". 

Šta ako ne priznaju

Ako pokušate da se suočite s partnerom koji vas spajder vebinguje, on će verovatno pokušati da preokrene situaciju da bi izgledalo kao da ste vi zlostavljač

Čak iako uspete da im objasnite da vam smeta njihovo ponašanje, oni mogu da pravdaju svoje loše ponašanje time da vas vole i da vam je stalo do vas, umesto da razmišljaju o tome da mogu da biraju da li će svoju naklonost izraziti na zdraviji i uravnoteženiji način.

Zato, pamet uglavu i nemojte pustiti da vam paukova mreža dođe glave!

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike