Zaljubljeni u drugog, ali volite svog partnera: Kako razmisliti o svojim osećanjima?

17.09.2023

13:41

0

Autor: K. B.

Ljubav nije uvek jednostavna i predvidljiva emocija

Zaljubljeni u drugog, ali volite svog partnera: Kako razmisliti o svojim osećanjima?
Copyright Profimedia

Ponekad, dok smo već u vezi i volimo svog partnera, možemo se naći zaljubljeni u nekog drugog. Ovo može biti izuzetno konfuzno i stresno iskustvo koje postavlja mnoga pitanja o našim osećanjima i budućnosti naših trenutnih veza. Evo kako da razmislite o svojim osećanjima i donesete ispravne odluke.

Samoispitivanje

Prvi korak u suočavanju s ovakvim osećanjima je duboko samoispitivanje. Razmislite o tome šta vas privlači drugoj osobi i kako se ta privlačnost razlikuje od ljubavi prema vašem partneru. Pokušajte shvatiti da li je ovo prolazna fascinacija ili duboka zaljubljenost.

Freepik
 

Razgovor sa sobom

Postavljanje pitanja sebi može pomoći da bolje razumete svoja osećanja. Pitajte sebe zašto ste zaljubljeni u drugu osobu i kako se to odražava na vašu trenutnu vezu. Takođe, razgovarajte sa sobom o svojim vrednostima i prioritetima u vezi.

Razgovor sa partnerom

Ako se osećate zbunjeno ili zaljubljeni u nekog drugog, razgovarajte otvoreno i iskreno sa svojim partnerom. Otvorena komunikacija može vam pomoći da razumete svoja osećanja i može biti prvi korak ka rešenju problema.

Razmišljanje o posledicama

Razmislite o posledicama svojih postupaka. Da li biste radije ostali u svojoj trenutnoj vezi ili biste se odlučili za novu osobu? Razmislite o tome kako će vaše odluke uticati na vas, vašeg partnera i sve druge koji su uključeni.

Dajte sebi vremena

Ne donosite brze odluke. Dajte sebi dovoljno vremena da razmislite o svojim osećanjima i donesete odluku koja je u vašem dugoročnom interesu. Zaljubljenost može biti prolazna, pa je važno dati vremena svojim osećanjima da se smire.

Freepik
 

Rad na trenutnoj vezi

Ako odlučite da ostanete u svojoj trenutnoj vezi, radite na njoj. Povedite se za time da obnovite strast i intimnost sa svojim partnerom. Ponekad, osećanja za drugu osobu mogu ukazivati na probleme u vezi koji se mogu rešiti.

Razgovor sa osobom u koju ste zaljubljeni

Ako odlučite da istražite svoja osećanja prema drugoj osobi, budite iskreni i otvoreni. Razgovarajte sa tom osobom o svojim osećanjima i razmislite o tome da li postoji budućnost za vašu vezu.

Najvažnije je da zapamtite da je svaka situacija jedinstvena, i da nema univerzalnog odgovora na pitanje šta treba učiniti kada ste zaljubljeni u drugog, ali i volite svog partnera. Važno je da donesete odluku koja je u skladu sa vašim vlastitim vrednostima i osećanjima, uz poštovanje svih uključenih strana.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike