Poljubi je kao džentlmen: Ljubavni saveti iz 70-ih koji će vas osvojiti

04.06.2023

11:56

0

Autor: K. B.

Za većinu mladića devojke su zagonetke

Poljubi je kao džentlmen: Ljubavni saveti iz 70-ih koji će vas osvojiti
Par na sastanku - Copyright Freepik

Otuda i veliki broj knjiga posvećenih problemu ženske psihe. Izabrali smo jedan od njih za dečake adolescente. Reč je o knjizi „Šta mladić želi da zna o devojci“ Helge Peterman, koju je 1973. godine napisao erotski časopis Adam i Eva.

Mladićima je savetovano da ljube devojku nakon izlaska. Ako se priljubi uz njega tokom poljupca, to je dokaz da je uzbuđena.

Prema savetima iz sedamdesetih, nakon poljupca devojka će zaključiti da momak nije ravnodušan, ali ako sazna da on svake večeri ljubi nekog drugog, postaće neljubazna i vrlo često ljubomorna. Za većinu mladih devojaka, poljubac predstavlja ispunjenje njihovih želja i one to shvataju ozbiljno.

Neke devojke žive u stalnom sukobu sa svojim osećanjima. Pate od malodušnosti, sumnjaju u svoj šarm i sposobnost da privuku mladića, posebno ako on nikada nije pokušao da je poljubi, iako su često zajedno. Međutim, ne žele da njihov partner stekne utisak da ih je lako pridobiti. Zato ostaju kruti, zrače hladnoćom i nehotice stvaraju nevidljivu barijeru koja suštinski ne postoji.

Zato mladić treba da pokuša da se poljubi, ali ne prenagljeno.Kada, kako i na kom mestu, treba sam da odluči. Ponekad se isplati iznenaditi, jer se ljubavna strategija i taktika samo malo razlikuju od rata, piše časopis Adam i Eva.

Profimedia
 

Ali to ne znači da će moći da je poljubi. Devojka je mogla da ga ošamari ili jednostavno odgurne i pobegne. To je jedna od mogucćnosti, ali to nije znak da je ona ravnodušna prema njemu.

Ako pogne glavu i zatvori oči, rizik je mnogo manji. Ponekad se devojke čak plaše poljupca i telo im se ukoči. Ali može se desiti i da samo nagnu glavu, briznu u plač ili počešu partnera.
Devojke umeju da budu realne i veoma razborite, ali su veoma odlučne da ne pokleknu pred napretkom. Kada je reč o seksu, devojka je "jednostavno bolesna". Zastrašujuća je i sama pomisao na one, kako su ih tada zvali, "prljavštine". Molbe, ubeđivanja i dokazivanje da je fizička ljubav normalna nisu pomogli. Prema knjizi, za njih je ljubav bila nešto uzvišeno, a pomisao na seks prljava.

Profimedia
 

Mladići pate i ljute se na svoje „budalaštine“, a mudrije bi bilo da imaju više strpljenja. Ali ako je voli, shvatiće da još nije sazrela i da je ne treba požurivati. Vremenom cće shvatiti da osim romantičnih šetnji i poljubaca postoji još nešto i bicće spremna za intimnije veze.

Tada se smatralo da odnosi u porodici zavise od njenog odnosa sa muškarcem. Žensko dete čiji su roditelji uskratili nežnost lakše cće se upustiti u avanturu. Pogotovo ako njen otac krije svoja osećanja i ako je hladan i strog. Ona će se predati prvom mladicću na kojeg naiđe, ne razmišljajući mnogo o posledicama.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike